Operátoři mají přetíženou síť, Vodafonu nejdou spojovat některé hovory

České mobilní sítě čeká v těchto dnech velká zatěžkávací zkouška. Vyhlášený výjimečný stav a domácí karanténa nutí lidí pracovat z domova a častěji tak komunikovat i přenášet data přes telefon. Pod velkým náporem uživatelů dnes dopoledne zaznamenala výpadky mobilní síť Vodafonu. Podle operátora jsou problémy zejména s propojováním hovorů do jiných sítí.

Vyjádření Vodafonu:

Vážení zákazníci, s ohledem na aktuálně velmi vysoký provoz v mobilních sítích může docházet k potížím s propojováním hovorů, a to zejména při volání mezi sítěmi. Spolu s ostatními mobilními operátory se snažíme situaci co nejdříve vyřešit. Prosíme vás o trpělivost a děkujeme za pochopení.

Vodafone uvádí, že se snaží situaci ve spolupráci s ostatními operátory řešit. O2 a T-Mobile hlásí ve svých sítích zvýšený provoz, ale výpadky zatím nezaznamenali. Více než datový provoz roste hlavně objem hlasových hovorů. Někteří zákazníci na sociálních sítích nicméně poukazují na snížené rychlosti datových přenosů u internetových služeb.

Nároky na sítě mohou v těchto dnech ještě zvýšit speciální solidární nabídky, které většina operátorů pro své zákazníky zavedla. O2 a T-Mobile poskytnou neomezená data zdarma, Vodafone zatím nabídl neomezené hovory i data Čechům pobývajícím v Itálii. Virtuální operátor Sazkamobil spustil neomezené volání a SMS v rámci vlastní sítě pro předplacené karty.

Diskuze (23) Další článek: Vše o koronaviru na jednom místě. Stáhněte si infokartu přímo od Ministerstva zdravotnictví

Témata článku: , , , , , , , Zkouška, Propojování, Síť, Plugin, Hovor, Operátor, Mobilní síť,