Opožděný, ale stále perfektní. Honor View 10 je most mezi starým a novým světem smartphonů

Na český trh se sice dostává až půl roku po svém celosvětovém uvedení, ale i teď má co nabídnout. Honor View 10 je stále ještě nejvyšší model známé čínské značky, ovšem cenově soupeří spíše s vyšší střední třídou.

Tohle dvojče Huawei Mate 10 Pro sice nesplňuje normu voděodolnosti, ale zato se může pochlubit štíhlou kovovou konstrukcí, kde všechno pěkně lícuje a nic nepovrzává. Displej narostl až na šest palců, má minimální rámečky a dobrou hodnotu maximálního jasu. Čtečka otisků leží tentokrát na bradě pod displejem a funguje zároveň jako Home tlačítko.

Základy umělé inteligence

Android 8 je u Honoru tradičně překryt nadstavbou EMUI, která si i díky silnému procesoru Kirin 970 rozumí s umělou inteligencí. Poznáte to například u chytrého translátoru, který ale překládá poněkud otrocky, nebo v prostředí fotoaparátu, kde vám AI řekne, jaký objekt právě fotíte a podle toho uzpůsobí automatické nastavení.

Duální foťák sice na rozdíl od Huawei postrádá značku Leica, ale k dispozici jsou stejné funkce a profily, včetně rozostření pozadí. Na čem Honor určitě nešetří, to je paměť. Nabízí rovnou 6 GB operační paměti a 128 GB vnitřního úložiště, které lze navíc rozšířit paměťovou kartou. Výrobce navíc zachoval i 3,5mm jack, což už dnes zdaleka není samozřejmost.

Celkově je Honor View 10 velmi dobře vybavené zařízení, které může i dnes soupeřit s vlajkovými modely konkurence a navíc zachovává některé dnes již pomalu vypouštěné drobnosti (3,5mm jack, paměťová karta) – přitom stojí výrazně méně. Prodává se za necelých 13 tisíc korun.

Honor View 10
rozměry a hmotnost: 157 × 75 × 7,0 mm, 172 g
displej: 6,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 2 160, 402 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (256 GB), RAM: 6 GB, baterie: 3 750 mAh
procesor: Hisilicon Kirin 970 (8× Cortex-A73, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 8 (Oreo)
fotoaparát: 20MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
55 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (6) Další článek: Čínská města dostala umělou inteligenci a výsledky se okamžitě dostavily

Témata článku: Honor, , , , , , , , , , , , , , , Honor View 10, Starý, Automatické nastavení, Nový svět, Minimální rámeček, Český trh, Nov, Hon, Vnitřní úložiště, Stejná funkce,