Oppo Find X2 Lite bude věrnou kopií OnePlus 8 Lite. Sluchátkový jack zůstává

Oppo si pro Evropu připravuje model Find X2 Lite, který bude ořezanou verzí topmodelu Oppo Find X2. I když, o novinku se tak úplně nejedná, pod označením X2 Lite se totiž bude prodávat asijský model Oppo Reno3 Youth. Čekat tak opět můžeme 6,4" AMOLED displej s rozlišením 2 400 × 1 080 pix, a to se zabudovanou čtečkou otisků prstů a véčkovým výřezem pro 32MPx selfie. 

Na zádech, která mohou být černá nebo gradientní, najdeme čtyřnásobný fotoaparát zarovnaný do semaforu. Hlavní 48MPx snímač (F1.7) dále podpoří 8MPx širokáč (F2.2), 2MPx makro a opět 2MPx kamerka pro rozpoznání hloubky ostrosti. Napevno integrovanou 4 025mAh baterii dobijete přes USB-C 30 Watty, na spodní hraně nebude chybět hlavní reproduktor ani sluchátkový jack. Boční hrany však nebudou kovové, ale plastové.

Hlavní omezení verze „Lite“ bude tentokrát výkonové, telefon poběží na 7nm osmijádru Snapdragon 765G, které je postaveno těsně pod nejvýkonnější Sapdragon 865. A výrobcům se tento čipset zamlouvá stále více a více, protože je pro spoustu z nich Snapdragon 865 až příliš drahý. Součástí čipsetu je i 5G modem X52, 8GB RAM doplňuje 128GB úložiště bez podpory microSD karet.

Uvnitř telefonu poběží Android 10 s nadstavbou Color OS 7.0, pokud sáhnete po variantě OnePlus 8 Lite, bude uvnitř k dispozici nadstavba OxygenOS 10.0. Do Evropy se nový model dostane v černé a bílé, přičemž stát by měl okolo 500 EUR, což dělá necelých 14 tisíc Kč.

Oficiální představení smartphonu Oppo Find X2:

Diskuze (3) Další článek: Špičkové autozávody od Microsoftu! Forza Street dorazí na smartphony 5. května

Témata článku: Oppo, , , , , , , , , , , , , , Lít, Evropa, Jack, Oppo finda, Věrná kopie, Čipset, F +, Model,