Oppo představilo novou generaci selfie pod displejem. Obrys kamerky neuvidíte

První generace poddisplejových selfie kamer měla tu vlastnost, že jste její obrysy, či speciálně přeskládané pixely okolo ní, pod určitým úhlem stále viděli. Oppo dnes představilo novou generaci poddisplejové selfie, která je prakticky neviditelná. V Číně si novináři kamerku nasazenou u referenčního prototypu pochvalují, protože ji vidíte jen z velmi specifického úhlu, a to pouze tehdy, když na ní primárně zamíříte svou pozornost. 

Displejový panel s novým geometrickým uspořádáním subpixelů a jemností 400 ppi dodala firma BOE, Oppo zase doladilo jas panelu, barevnou věrnost a přidalo potřebné algoritmy pro fotoaparát umístěný pod displejem. Selfie v displeji mají tradičně problém s tím, že se na ně nedostane potřebné světlo. Zatímco dříve bylo v oblasti selfie pixelů méně, u nové generace je pixelů stejný počet, jsou pouze menší. Hojně se také využívá umělá inteligence s podpůrnými algoritmy, které se nenásilnou formou starají o vylepšení pořízených selfíček. 

Podívejte se na novou generaci poddisplejové selfie od Oppa:

Oppo do médií publikovalo ukázkový sample, u něhož jsou na některých místech sice vidět obrazové artefakty, celkově však selfie vypadá o řád kvalitněji, než u u první generace poddisplejových selfie. Vzpomenout můžeme např. na selfie v recenzi ZTE Axon 20, která dostala příznak „šedý zákal“. Oppo vyvíjí selfie v displeji od roku 2018, o rok později ukázalo svůj první prototyp. Kdy nasadí Oppo novou generaci poddisplejové selfie do komerčně dostupných telefonů, zatím není známo.

Zdroj Oppo

Diskuze (5) Další článek: Majitelé iPhonů platí mobilem častěji než zákazníci s Androidem, zjistila banka

Témata článku: Oppo, , , , , , , , , , Generace, Sample, Kamerka, Displej, Nová generace, Obrys, ? Displej