Oppo Reno 2 dá vybrat mezi houpačkou a periskopem. Čtyři foťáky však přišly o hlavní trumf

Oppo po necelých pěti měsících představilo druhou generaci smartphonů řady Reno, která se znovu točí hlavně kolem fotoaparátů. Zadní kamerky jsou rovnou čtyři a u té přední si můžete vybrat mezi provedením na houpačce (Reno 2), a periskopem (Reno 2F, Reno 2Z). Přišly ale bohužel o podstatnou výhodu, kterou se pyšnila první generace – optický zoom. Není však vyloučeno, že zástupce řady 10× Lossless Zoom přijde ještě někdy později.

Každopádně všechny tři modely nabídnou 6,5” AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a potěší i jeho bezrámečkové provedení bez výřezu a integrovaná čtečka otisků prstů. Stejná je u všech modelů také 4 000mAh baterie s podporou rychlého nabíjení VOOC 3.0, ovšem bohužel skrze zastaralý Micro-USB konektor Zamrzí Posledním společným znakem je předinstalovaný operační systém Android 9.0 Pie, jinak už se zbytkem výbavy telefony podstatně liší.

Reno 2 dostalo do vínku „čtyřfoťák” o rozlišeních 48+8+13+5, přičemž jednotlivé čočky v daném pořadí zastávají funkci hlavního fotoaparátu, teleobjektivu, utlraširokého objektivu a senzoru hloubky ostrostí. Reno 2 se zde chlubí až 20× zoomem, bohužel však jde pouze o digitál. Pak je tu sice ještě 5× hybridní zoom a podporováno bude i blíže nespicifikované optické přiblížení, které v redakci tipujeme na 3×. Každopádně se ani zdaleka nekoná technologický pokrok v podobě 10× optického zoomu, kterým se pyšnila první generace

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Oppo Reno 2

Selfie kamerka, která je zde vyhupovací pak nabídne rozlišení 16 Mpx. Jejím hlavním lákadlem je podpora natáčení videa s bokeh efektem, přičemž stejnou funkci nabídnou i ostatní modely. Pokud jde o zbylou výbavu, telefon se drží pouze ve vyšší třídě. O výkon se zde stará procesor Qualcomm Snapdragon 730 doplněný o 8 GB RAM a 256 GB úložiště.

Reno 2Z zachovává primární 48Mpx kamerku, ale zbylé tři čočky už mají ponížené rozlišení 8 + 2 + 2 Mpx a trochu se liší se i jejich funkce, teleobjekti totiž nahradil monochromatický senzor. Tím pádem je zde přiblížení už pouze digitální, a to až 10×. Čelní kamerka zůstává u 16 Mpx, jen je zde v podobě vysouvacího periskopu. Model 2Z navíc šetří na výbavě, takže k dispozici je procesor MediaTek Helio P90 doplněný o 8 GB RAM a vnitřní úložiště o velikosti 128/256 GB.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Oppo Reno 2Z

Reno 2F jako nejnižší model zachovává stejné rozlišení fotoaparátů jako model 2Z, jen primární 48Mpx kamerka má o něco horší parametry a telefon více omezil možnosti digitálního přibližování. Čelní 16Mpx zůstala stejná. Smartphone však navíc získal ještě slabší procesor MediaTek Hellio P70. Operační paměť zůstává na 8 GB RAM, ale úložiště je už jen 128 GB. Naštěstí jej lze rozšířit až o dalších 128 GB pomocí paměťové karty.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Oppo Reno 2F

Telefon prozatím byly představeny v Indii a do prodeje přijdou postupně. Oppo Reno 2 se začne prodávat 20. září za cenu 37 000 indických rupií (12 000 Kč). Odlehčený model Reno 2Z přijde na trh již 6. září za 30 000 INR (9 700 Kč). U nejslabšího z trojice, Oppo Reno 2F, zatím cenu neznáme, ale prodávat by se měl začít až v listopadu.

Váš názor Další článek: Týden mobilně 499: Chytré funkce na obtíž a vábení 4. operátora

Témata článku: Oppo, , , , , , , , , , , Model, Houpačka, Zoom, F +, Full HD, Lossless, Rozlišení, Kamerka, Hlavní trumf, Mediatek Helio, Foťák,