Oskar a registr zmeškaných hovorů

Eurotel i T-Mobile nabízí službu, díky níž nepotřebujete hlasovou schránku a přesto víte, kdo vám volal v době, kdy jste byli mimo signál. Tuto službu lze s trochou štěstí používat u Oskara.

Tip na využití této služby mi poslali nezávisle na sobě dva čtenáři, aniž to sami tušili. Začaly jim totiž chodit zprávy o zmeškaných hovorech na jejich Oskarově tarifu:

Od +999109 Zmeskany hovor: <telefoni cislo volajiciho> <dd:mm> <cas>

Nejprve se zdálo, že Oskar testuje registr zmeškaných hovorů, nicméně podezřelé bylo číslo, z něhož zpráva došla - to totiž patří Eurotelu. Oskar mne ujistil, že žádnou takovou službu nechystá ani netestuje. Postupné zpřesňování informací vedlo ke zjištění, že oba čtenáři používají přesměrování hlavního Oskarova čísla na číslo Eurotelu, kde je aktivovaná služba Zmeškané hovory. Pokud je Oskarovo číslo mimo signál, přesměruje se volání na Eurotel, který je rovněž vypnutý. Po jeho zapnutí dojde zpráva, že volalo to a to a číslo v tu a tu dobu.

Pokud tedy máte zájem o službu hlídání zmeškaných hovorů na Oskarovi, není problém - stačí mít třeba Twist nebo Go, zde si zdarma nechat aktivovat zmeškané hovory (Eurotel) či registr zmeškaných hovorů (TMO) a nastavit přesměrování z Oskara na tuto kartu v případě, že máte vypnutý mobil nebo jste mimo signál. Na Go či Twist vám pak budou chodit informační SMS, kdo a kdy volal. Ono bohatě stačí, aby byl mobil zapnutý a seznam uvidíte ve zmeškaných hovorech.

Proč o tom ale tak zdlouhavě píšu? Zhruba před týdnem začala služba fungovat jinak - informace o zmeškaných hovorech začaly textovkou chodit přímo na Oskarovo číslo (oba čtenáři používají kartu Go). Infolinka dokonce potvrdila, že se to občas stává - Eurotel zkrátka pošle SMS o zmeškaném hovoru na číslo, z něhož byl hovor přesměrován. Chyba, ale milá.

Diskuse: máte podobné zkušenosti?

Diskuze (91) Další článek: Jedeme s mobilem do Rakouska (téma týdne)

Témata článku: , , Oskar, Vypnutý mobil, Hovor, Zmeškaný hovor,