Oskar aktuálně: bankovní SIM Toolkit už nyní!

Podařilo se nám získat informace o novinkách, které chystá Oskar na tento měsíc. Od prvního června si můžete pořídit karty s bankovním SIM Toolkitem a do prázdnin tady bude odchozí roaming na Oskartách.
Podařilo se nám získat informace o novinkách, které chystá Oskar na tento měsíc. Od prvního června si můžete pořídit karty s bankovním SIM Toolkitem a do prázdnin tady bude odchozí roaming na Oskartách.

Plný roaming u Oskaret

Oskarta je zatím jediná předplacená karta, která nenabízí možnost odchozího volání a odesílání textovek ze zahraničí. To by se ale mělo ještě v průběhu tohoto měsíce změnit. Oskarta bude řešit roaming stejně jako ostatní dva operátoři pravděpodobně pomocí tzv. call-backu, kdy zadáte na svém telefonu speciální kód, který odešlete, a vaše mateřská síť vám zavolá zpět a spojí vás s požadovaným číslem.

Příjemná by měla být cena za odchozí roaming, která by se měla pohybovat o něco níže než u Eurotelu a Paegasu, kteří mají v podstatě stejné ceny. Proč? Ceny za příchozí roaming jsou u Oskaret podstatně nižší než u konkurence, někdy i vícenásobně.

GSM banking s Komerční bankou

Od prvního června umožňuje Oskar přístup k vašemu kontu přímo z menu vašeho telefonu pomocí SIM Toolkitové aplikace, alespoň to tvrdí zaměstnanci Oskaří infolinky. Prozatím se jedná o Komerční banku. Jako další by se mohla objevit ČSOB a bývalá IPB. Oživeno: Zatím víme, že se nejedná o klasický GSM banking tak, jak ho známe nyní u Paegasu. Služba ale bude fungovat na bázi SIM Toolkitové aplikace, pravděpodobně však bude hodně vylepšena. Více informací a podrobností zveřejníme po tiskové konferenci, která se koná toto úterý.

Jak funguje SIM Toolkitová aplikace?

V Oskarově mobilním bankovnictví najdete všechny funkce, na které jste byli zvyklí u Paegasu. Je zde možné zadávat příkazy k úhradě, zjišťovat aktuální zůstatek na účtu, apod. Co tu ale najdete navíc je položka, která je velice podobná té, kterou najdete na speciálních bankomatech s Oskarovým logem (viz náš článek). Můžete přímo platit své faktury, navyšovat volací limit či zaplatit zálohu na roaming a mezinárodní hovory. U Oskaret pak budete moci dobíjet svůj, popřípadě cizí, kredit, a to vše bez nutnosti někam chodit.

Poznámka: Infolinka Komerční banky zatím existenci této popírá. Dokonce nám bylo při pokusu zjistit jakékoliv téměř praštěno se sluchátkem!

Jak získat SIM kartu s touto aplikací

Pokud patříte mezi zákazníky Komerční banky a zároveň také Oskara a chtěli byste získat SIM kartu s bankovní aplikací, zavolejte na linku OskarKontakt (0800 177117 nebo 0800 777777) a požádejte operátora o zaslání bankovní SIM karty. Poštou pak obdržíte bankovní SIM kartu se stejným číslem, jako má ta, kterou máte v telefonu, a s nahranou bankovní aplikací.

Poté, co vám přijde domů balíček, tak vložte novou SIM kartu do vašeho telefonu a zavolejte na Oskarlinku *608), kde vám novou kartu aktivují a starou kartu deaktivují. Číslo vám tedy zůstane úplně stejné a změní se vám pouze karta SIM. A kolik za to všechno zaplatíte? Vůbec nic! U Oskara si tedy můžete nechat bankovní SIM Toolkit aktivovat zdarma (u Paegasu platíte u většiny bank jednorázový poplatek ve výši 400 Kč včetně DPH) a bez nutnosti kamkoliv chodit.

Jestliže patříte mezi ty, kteří Oskara ještě nepoužívají, při objednávce na OskarKontaktu požádejte operátora o bankovní SIM kartu Komerční banky. Tím je to celé pro vás vyřízené. Bankovní a běžná karta SIM stojí stejně, tedy v případě Oskarty 400 Kč (dostanete k ní ale 400 Kč kredit, takže SIM je vlastně zdarma) a u paušálu budete muset zaplatit částku ve výši 1000 Kč (stejně jako u běžné SIM karty), která slouží jako volací záloha a po půl roce vám bude vrácena zpět.

Poznámka: Tyto informace pocházejí z infolinky Oskara, tiskové oddělení nám zatím nic nepotvrdilo. Více informací přineseme po úterní tiskové konferenci. Je možné, že se informace budou v detailech lišit. Pokud vás tedy zajímají podrobnosti, určitě se nezapomeňte v úterý na MobilManii podívat.

Diskuze (52) Další článek: SoftRadius: wapujte nejen s Nokií 5110

Témata článku: , , , Akt, A/B, Tool, Ban, SIM Toolkit, Bank, Oskar, Běžná karta,