Oskarův Chytrý přehled: s paušálem jako s předplacenkou

Paušální zákazníci jsou pro operátory jakousi zárukou. Po dobu smlouvy totiž chtě nechtě musí přispívat do rozpočtu společnosti. Na oplátku však získávají oproti předplacenkářům mnoho výhod. S dalšími přichází Oskar. Je libo nový mobil a k němu i detailní informace o volných a provolaných minutách?

Jako byly před několika lety v módě předplacené tarify, v současné době jsou trendem paušály. Oskar včera spustil svoji novou kampaň zaměřenou právě na paušální programy. Nabízí výhody pro majitele předplacených karet chystající se přejít na smlouvu, ale také pro úplně nové zákazníky, kteří ještě váhají, jak co nejvýhodněji vybrat.

Standard zůstává

Strach z přechodu na paušál je často spíše psychologický než ekonomický problém. Srovnáním provolaných minut u paušálních a předplacených programů často poznáte, že jde opravdu jen o psychologii pravidelných měsíčních poplatků. Paušály jsou často výhodnější a Oskar ve své nové akci prezentuje hned čtyři výhody najednou.

Standardem zůstávají nižší poplatky za hovory a další využívané služby. Ve srovnání s předplacenou Oskartou jsou ceny často výrazně výhodnější. Stačí si prohlédnout následující tabulku, která přehledně srovnává paušální a předplacené tarify. Podobná situace je i u ostatních operátorů.

 

Oskarta
(méně než 700 Kč)

50 Naplno

150 Naplno

300 Naplno

500 Naplno

měsíční paušál 0,00 Kč 297,50 Kč 714,00 Kč 1 190,00 Kč 1 904,00 Kč
volné minuty 0 50 150 300 500
volání (Oskar/ostatní sítě) 3,57 Kč / 7,14 Kč 5,36 Kč 4,76 Kč 4,17 Kč 3,96 Kč
volání (Po svém) 3,57 Kč / 7,14 Kč 4,28 Kč 3,81 Kč 3,33 Kč 3,17 Kč
SMS 2,38 Kč 1,19 Kč 1,19 Kč 1,19 Kč 1,19 Kč

Poznámka: z tabulky je vynechán tarif Rozjezd Naplno, na který se nevztahuje zvýhodněná nabídka volných minut, SMS a volání. 

Výhodou při přechodu na paušální program je i možnost výběru mobilního telefonu za zvýhodněnou cenu. Jedinou podmínkou je uzavřít účastnickou smlouvu na dobu minimálně šesti měsíců. Přehled modelů a dotovaných cen najdete na webových stránkách Oskara nebo každé pondělí na MobilManii v pravidelném přehledu aktuálních cen.

Novinky potěší

Jednou z největších výhod předplacených služeb je stoprocentní kontrola nad výdaji za používání telefonních služeb. Zatímco při volání s předplacenkou jste omezeni pouze výší kreditu, který si sami dobijete, s paušálem se o svých výdajích dovídáte vždy až na konci měsíce. A i kdybyste měli sebelepšího pamatováka, přesný počet provolaných volných minut a odeslaných volných SMS si do hlavy prostě neuložíte.

Abyste nemuseli každý hovor pečlivě zapisovat, spouští Oskar od osmého září novou službu s názvem Chytrý přehled. Chytrý přehled slouží paušálním zákazníkům k tomu, aby měli okamžité a hlavně přesné informace o tom, kolik volných minut a textových zpráv ještě zbývá a jaká je v současnosti výše měsíčního poplatku. Informace jsou doručeny formou textové zprávy, která má následující tvar: k 20.9., 19:00 zbývá ještě 40 volných minut, bylo provoláno celkem 10 minut a bylo posláno celkem 100 SMS, celkově zatím na tarifu 50 Naplno utraceno 416,50 Kč včetně paušálů. Chytrý přehled tak doplňuje možnosti služby Flexilimit, která něco podobného, ale v mnohem méně podrobné variantě, nabízela dřív.

Chytrý přehled se postará nejen o informace o volání, ale také o převod volných minut do dalšího zúčtovacího období. Tyto volné minuty jsou uplatňovány hned po provolání „nových“ volných minut v dalším měsíci. Volné minuty je však možné převádět jen jednou, a pokud tedy nevyčerpáte převedené jednotky v následujícím období, automaticky právo na jejich využití zaniká.

Minuty navíc potěší

Pokud si navíc k nové aktivaci některého z tarifů Naplno (kromě nejnižšího Rozjezd Naplno) zakoupíte do konce října dotovaný mobilní telefon za zvýhodněnou cenu, získáte od Oskara další z balíčků výhod. Na výběr je tentokrát 600 textových zpráv zdarma (sto na každý měsíc po dobu půl roku), 120 volných minut na volání do všech sítí v České republice (opět rozděleno na dvacet měsíčně po dobu šesti měsíců), nebo víkendová volání do sítě Oskar zdarma rovněž po dobu šesti měsíců.

Jenže zatímco volné minuty či textové zprávy zdarma rychle vyčerpáte, pravidelné měsíční poplatky vám s paušálním programem zůstanou. Pak je třeba zvážit, zda je pro vás nabídka výhodná i po zvýhodněném období šesti měsíců. Oskar nasadil laťku hodně vysoko a na tuto výhodnou nabídku zřejmě zláká hodně nových zákazníků.

Diskuze (56) Další článek: Krátká vize: přejete si platit kartou, nebo raději mobilem?

Témata článku: , , , , Pře, Oskar, Paus, Přesný počet, Chytrý přehled, Chytrý, Přehled, Jak,