#P8NocniSvet: Pošli noční fotku a vyhraj

Správný mobil, správný nápad, tma a světla. To je vše, co potřebujete, abyste vyhráli monstrózní zájezd do Číny, řadu smartphonů, nebo hromadu drobných fotocen.

Hlavním vzkazem projektu #P8NocniSvet je, že mobilem už se dá fotit i v noci. Zúčastnit se můžete s kterýmkoliv smartphonem a nejde jen o klasickou noční fotku, ale i tzv. malování světlem. Pod záštitou Asociace profesionálních fotografů projekt #P8NocniSvet probíhá od 7. července do 9. září 2015 v ČR a na Slovensku, sponzoruje jej společnost Huawei a jedním z mediálních partnerů je MobilMania.cz.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Co je malování světlem? Tady máte několik příkladů – malovat mohou auta na ulici, roztočená prskavka, nebo obyčejná svítilna. Vždy je však potřeba fantazie a trocha experimentování.
(autory fotek jsou dva z ambasadorů projektu Zdenko Hanout a David Kraus)

Kostrou projektu je soutěž pro širokou veřejnost. Hlavní cenou je 100 000 Kč, nebo zájezd do Číny v hodnotě minimálně 120 000 Kč, vždy plus telefon Huawei P8. Druhou cenu dostanou autoři fotek z každé ze tří kategorií (noční…město/příroda/život) a také je to Huawei P8. Třetí cenu dostane dalších 200 zúčastněných a je to účast na závěrečné výstavě soutěžních fotografií – to se pochopitelně týká i prvních dvou cen, ty ale navíc dostanou možnost prezentace také v tištěných a digitálních médiích, nebo dokonce na billboardu. Navíc se budou každý týden rozdávat stativy pro mobily a selfie sticky – to podle kvality nahraných fotografií (rozhoduje porota). Podrobná pravidla a rozpis cen najdete na webu projektu.

V rámci projektu proběhnou také workshopy s profesionálními fotografy. Vše vyvrcholí ve druhé polovině září akcí v Praze, jejíž součástí bude i vernisáž vítězných fotografií se jmény autorů. Ambasadory soutěže jsou profesionální fotografové Adolf Zika, David Kraus, Tereza z Davle a Zdenko Hanout.

Klepněte pro větší obrázek

Chcete se zúčastnit? Chytrým mobilním telefonem pořiďte noční fotku na některé z následujících tří témat: město a architektua v noci, příroda v noci, pohyb a performance v noci (noční život, festivaly, kluby). Soutěžní fotografie lze nahrát prostřednictvím webu www.P8NocniSvet.cz, sociálních sítí Twitter a Instagram vždy s hashtagem #P8NocníSvet. Počet soutěžních fotografií na jednoho uživatele není omezen.

Diskuze (8) Další článek: Známe ceny nepředstavených tabletů Galaxy Tab S2 a Galaxy Tab E

Témata článku: Huawei, , , , Huawei P8, Huawei P8 64GB, Huawei P8 Lite, Huawei P8 Max, Profesionální fotograf, Mediální partner, F +, Příroda, Soutěžní fotografie, Kraus, Web projekt