Panasonic GD67: Japonci opravdu umí

Ve šlépějích modelu GD75 se vydává nový model GD67. Ačkoli se pohybuje ve stejné třídě jako prvně jmenovaný, přináší mnoho nového. Integrovanou anténou počínaje a barevným displejem konče. Stručný popis a spoustu obrázků najdete v článku.

Malý, líbivý a barevný

Panasonic GD67 na nás útočí líbivým designem a malými rozměry. Své ambice na poli mobilů s barevným displejem, podtrhuje velký displej, který dokáže zobrazit 256 barev. Díky velkému displeji byl redukován prostor pro numerickou klávesnici, která je umístěna tak nízko, jak jen lze. Ovládání telefonu je klasicky ve stylu Panasonicu. Ovládá se pomocí velkého navigačního tlačítka, i když v tomhle případě má už hodně blízko k joysticku.

 

Vrhněte se na obrázky

Rozměry mobilu jsou více než příjemné - 106 x 46 x 16 milimetrů a svou hmotností 82 gramů vám rovněž ostudu neudělá. Barevné provedení telefonu je vyvedeno v kovově šedé barvě v kombinaci buď s červenou nebo modrou barvu v okolí displeje. Novinkou, o které jsme vás již dříve informovali, je zadní kryt, který je průhledný a nabízí tak možnost vložit si pod něj obrázek podle vašeho gusta. Je jen na vás zda zvolíte svou milou nebo obrázky z Hvězdných válek.

 

Využijte GPRS

Technická výbava nového modelu je rovněž na úrovni. Kromě oblíbených EMS zpráv, objevíte v mobilu také GPRS v konfiguraci 4+1. Ačkoli telefon obsahuje prohlížeč wapových stránek, neumí je zobrazit v barvě. Wapový prohlížeč je ve verzi 1.2.1.

 

Telefon využívá barevný displej pouze pro animované šetřiče obrazovky, barevné pozadí nebo obrázky - fotografie, které máte přiřazené ke kontaktům. Obrázky je možno stáhnout přímo z Internetu. Dostatek barev si rovněž užijete v připravených hrách.

 

Další z novinek, které naleznete v telefonu je polyfonní vyzvánění. V jednom okamžiku může najednou znít až šestnáct tónů. V telefonu je připraveno 23 melodií a tónů, ale místo se najde i na vaše oblíbené melodie, které si můžete stáhnout z Internetu.

Není to manažer

Přestože je barevný displej velký žrout energie, je překvapující, kolik telefon vydrží na jedno nabití. Doba hovoru je udávána až na 6 hodin a 40 minut, což je nadprůměrný výsledek, ale pohotovostní doba již tak slavná není - „pouhých“ 150 hodin. 

Panasonic GG67 není a ani si nečiní žádný nárok být manažerským telefonem. Přesto můžete do paměti telefonu uložit až dvě stě kontaktů. Pro komunikaci s okolními přístroji obsahuje IrDA port. Přes abseci manažerských funkcí, by mohl na trhu konkurovat velikánům jako je Sony Ericsson T68i či nový Philips Fisio 820.

Diskuze (27) Další článek: Paegas Mobil Extra nyní za kačku

Témata článku: Panasonic, Panasonic GD67, Philips Fisio 820, Sony Ericsson T68i, Panasonic GD, Pán, Pan, Nadprůměrný výsledek