Paron MPC - neobyčejný tučňák

Linuxových kapesních počítačů není nikdy dost. Paron MPC je dalším z nich a určitě má co nabídnout nejen příznivcům tohoto operačního systému.

Kapesní počítače s integrovanými bezdrátovými moduly pomalu ale jistě přestávají být pouhými představami, naopak stále častěji se s nimi potkáváme nejen na stránkách odborného tisku, ale také na pultech obchodů a především v našich kapsách.

Přestože můžeme prohlásit, že trh je v současné době víceméně rozdělen do tří kategorií rozlišitelných podle použitých operačních systémů (PocketPC, Palm OS a Symbian), čas od času narazíme i na přístroje, které běží pod operačním systémem - mírně řečeno - nestandardním.

Pomineme-li asijské mutace či napodobeniny jiných systémů, můžeme čas do času narazit i na linuxový kapesní počítač. Podobně, jako je pro mnohé z vás synonymem PocketPC zařízení iPaq, stejně lze za "vlajkového" výrobce linuxových kapesních počítačů považovat společnost Sharp.

Ovšem zařízení, které si představíme dnes, pochází z dílen společnosti CDL. Přístroj disponuje barevným TFT displejem s rozlišením 320 x 240 obrazových bodů. Jako uživatelské rozhraní je použita QTopia, která je zárukou uživatelské přívětivosti a snadného ovládání.

Paron MPC však není jen obyčejný kapesní počítač. Dokáže totiž komunikovat v GSM mobilních sítích a rozumí si také s rychlými datovými přenosy s využitím paketové technologie GPRS. O zabezpečení dat i vašich aplikací je také dobře postaráno - pod displejem totiž najdete tlakově citlivou plošku pro sejmutí otisku vašeho palce - bez vašeho prstu se tedy do zařízení nikdo jiný nedostane.

Diskuze (7) Další článek: Sony Ericsson P800: absolutní vrchol sezóny (velký test)

Témata článku: Neo, Neo +