Pekelný stroj Siemens SX1: nové informace a fotografie

Konečně se objevila pořádná konkurence pro Sony Ericsson P800. Siemens představuje v Cannes svůj vrchol sezóny – šílenost nazvanou SX1. Doplněno o informace a obrázky

Dnes oficiálně Siemens představil své horké želízko na poli chytrých telefonů – Siemens SX1. Jelikož jsme vás již o tomto počinu informovali, dnes jen doplníme pár informací. Siemens SX1 je multimediální „mašina“ se vším všudy, kromě focení s ním můžete i natáčet videosekvence a nebo poslouchat skladby MP3 nebo se spolehnout na program radio stanic. Oproti konkurenci má podstatnou výhodu a tou je jeho velikost (jak jsme vás již informovali), jeho hmotnost je rovněž velmi příjemná – 116 gramů. Jeho barevný displej může fungovat ve dvou režimech – normálně nebo naležato.

Vyčerpávající informace naleznete zde:

  

Galerie:

       

       

     


Pondělní článek:

Konečně pořádný „smártfoun“

Siemens v poslední době dává na obdiv svůj tvůrčí potenciál. Dávno jsou v zapomnění téměř stejně vypadající telefony. Siemens představuje jednu „šílenost“ za druhou, ať se jedná o jeho módní značku Xelibri nebo nové modely reprezentované modelem SL55. Tento týden představí také svůj příspěvek do kategorie chytrých telefonů označovaný jako SX1 (kódové jméno K1).

Jeho smartphone je založen na platformě Symbian a konkrétně na variantě od Nokie Series 60. Obě má na svědomí společnost Microcell. Siemens ovšem přichází s pohledným a hlavně malým přístrojem. Podle neoficiálních informací má rozměrově nejblíže k modelu SL55. V každém případě je menší než model S55. Jestli se tyto informace potvrdí, stane se Siemens SX1 jedním z nejhezčích a nejmenších „chytrých“ telefonů na trhu.

Barva je standardem

Parametry tohoto ďábelského stroje začínají u barevného displeje, který z největší pravděpodobností nebude dotykový (ovládání bude možné pouze joystickem). Jeho rozměry jsou vzhledem k platformě Symbian standardní – 176 x 208 pixelů. Kvalitní displej dokáže zobrazit až 65 000 barev. Barevný displej je zde na místě, neboť přítomnost integrované kamerky a multimediálních zpráv MMS si jej žádá.

Starosti o vnitřní paměť odezní při pohledu na zdířku pro paměťové karty MMC, které problém řeší. Zálibu Siemense v modrozubé technologie naleznete i u modelu SX1. Spolu s IrDA portem a USB připojením to bude jedna z variant, jak se spojit s okolím. Síla Symbianu spočívá v multimediích – můžete se proto těšit na plynulé přehrávání videosekvencí nebo hudebních skladeb ve formátu MP3. Vyhrávat můžete i dosti hlasitě – přítomen je totiž hlasitý odposlech.

Dobrý!

O budoucnosti tohoto tribandu vás budeme s předstihem informovat. Musíme si však počkat na jeho oficiální premiéru. Zatím vám nabízí reálnou fotografii, která byla publikována na stránkách fanoušků značky Siemens – USP-Forum.

Diskuze: Bude Siemens SX1 konkurovat Nokii 7650 (3650) nebo Sony Ericssonu P800? Líbí se vám provedení klávesnice?

Diskuze (93) Další článek: Eurotel spustil v Praze první testovací síť třetí generace

Témata článku: Siemens, , Siemens SX1, Sony Ericsson P800, F +, Foto, Fotograf, Str, Nov, Stroj, Informace, Info, Mašina