Pět plus jeden důvod proč nemít mobil

V dnešní době je stále obtížnější najít pádný důvod, proč nenosit po kapsách či za pasem mobilní telefon. My jsme pár rozumných důvodů našli.
1. Kdo nemá mobilní telefon, je výjimečný a jistým způsobem originální

Tato věta by byla před dvěma – třemi lety postavená na hlavu. Výjimečný byl v oné době právě ten, který se honosil cihlou s anténou. Byl něco víc: vytížený, zajímavý (= úspěšný?). Situace se však změnila a mobilní telefon má každý, i ten, kdo jej nepotřebuje, a je stále těžší najít osobu v dospívajícím věku, která by neměla mobilní telefon. Představte si atraktivní slečnu, která prohlásí, že mobilní telefon nemá, protože jej nechce a nepotřebuje. Není na tom něco originálního? Výjimečného?

2. Mobilní telefon jako žrout kapesného

Mobilní telefon vždy byl, je a také bude žroutem financí. Pro někoho větším, pro jiného menším. Kredit bývá první věcí, kterou si mladší uživatelé za své čerstvé kapesné koupí. A nezáleží na tom, jestli jim zbudou peníze na zbytek měsíce.

3. Starosti a strasti s mobilem

Mobil je i v dnešní době věc žádaná a cenná a na denním rozvrhu kapesního zlodějíčka zabírá nejvyšší místa. Své starosti o mobil za pasem možná nepociťujete. Uvolnění poznáte, až když necháte při večerní procházce svůj mobil v bezpečí doma na stole.

4. Budete pány svého volného času

Je faktem, že mobilní telefon slouží k tomu, aby byl majitel vždy a všude k zastižení. V dospívajícím věku, nebo u lidí s omezenými financemi, se mobil stane „záchranářem“. Tito uživatelé vám málokdy zavolají jak se máte a jestli se už skamarádila kočka se psem. Volající bude vždy něco potřebovat a váš volný čas je fuč. V této souvislosti však nepopírám, že mobil slouží i k věci opačné – domluva na setkávání s přáteli, potěšení textovkou a tak dále.

5. Ušetříte se rozčilování se s porouchaným mobilem či nefunkční službou

Otázka kvality mobilních telefonů se stává stále častějším tématem v mobilních diskusích na internetu i v běžném životě. Samozřejmě nic není dokonalé a slovy Murphyho – pravděpodobnost pokažení mobilního telefonu je přímo úměrná důležitosti následujícího hovoru. Bez mobilu se ušetříte otravování s nefunkčními tlačítky, vypínajícím se displejem, ztrátou signálu. V důsledku se vyhnete návštěvám přeplněných servisů s často nepříjemnou obsluhou, vysokým cenám za opravy i dlouhým čekacím dobám při vyřizování reklamace.

plus jeden:

Budete imunní vůči reklamám operátorů, nový mobil kolegy vás nechá naprosto klidným (klidnou) a vyhnete se dlouhosáhlým řečem o novinkách, výhodnosti toho či onoho operátora, přehlédnete i nekonečné vřavy na bojišti zastánců a odpůrců Nokie a konečně – čas, který byste strávili četbou internetových či tištěných médií o mobilech, můžete využít jinak.

Diskuze (52) Další článek: Nové Nokie: podrobné srovnání

Témata článku: Mobil, Setkávání, Pro +, Následující hovor, MOBI, Plus, Důvod