Philips 568: co s ním? (test)

Philips 568 je typický zástupcem nižší střední třídy mobilních telefonů. Je vybaven barevným displejem a nechybí ani fotoaparát s možností natáčet video. Mobil má slušnou cenu, poměrně dobrou výdrž – bude to stačit na úspěch?
Kapitoly článku

Režisérem snadno a rychle

Philips 568 náleží do nepsané kategorie videomobilů. Jde o telefony, které jsou schopny zaznamenávat kromě fotografií i krátké videosekvence. Philips ale umí pořizovat záznamy jen do délky osmi sekund.

  
Nahrávat lze zhruba osmisekundové videozáznamy

Vestavěný fotoaparát disponuje maximálním rozlišením 640×480 obrazových bodů. Fotit můžete i ve dvou nižších rozlišeních, ta se ale hodí spíše pro multimediální zprávy. Nabízí se několik barevných filtrů, tři stupně komprese, noční režim a úprava kontrastu. Zoom je realizován výřezem z větší fotografie, nelze jej tedy použít při focení s VGA rozlišením. Získané fotografie i videa můžete odesílat multimediálními zprávami nebo také e-mailovým klientem. To se hodí v případě, máte-li neomezený paušál na datové přenosy.

Ukázkové fotografie:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Hry a ostatní doplňky

V menu Extra se nachází ostatní doplňky. Mladou generaci zajímají především hry, které jsou tři: Happy Faces, Mouse a známý Tetris. V první hře obracíte pevně danou skupinu karet a musíte dosáhnout stejného obrázku na všech kartách. Hra Mouse procvičí vaše reflexy a Tetris není třeba představovat. Tyto hry vás na ale moc dlouhou dobu zřejmě nezabaví, naštěstí je zde Java a tak můžete nové hry i aplikace stahovat z wapu. Ten je podporován ve verzi 2.0.


Tři hry vás na dlouhou dobu nezabaví

Telefonu nechybí vcelku povedený organizér s týdenním i měsíčním pohledem. Praktický je výpis všech nadcházejících událostí. Budík je opakovaný, nastavit lze ale jen jeden čas buzení pro vybrané dny v týdnu. Zajímavou funkcí je možnost automatického vypnutí či zapnutí telefonu v předem daný čas. Aplikace jako kalkulačka či konvertor měn jsou samozřejmostí.


Pohled na kalendář a budík

Výdrž a konec

Mobilní telefony Philips nás vždy překvapovaly svou výdrží na jedno nabití. Model 568 zavedené tradici nepřispěje, výdrž je „pouze“ nadprůměrná. S několika hovory a textovými zprávami se bez nabíječky obejdete čtyři, maximálně pět dnů.

Philips 568 je mobilní telefon se zajímavým designem, na danou kategorii rozměrným displejem a poměrně solidní výdrží. Na druhé straně stojí zdlouhavé vyhledávání v telefonním seznamu a takřka šnečí psaní textových zpráv. Více než u kteréhokoli jiného telefonu bude úspěch Philipsu záviset na koncové ceně, konkurence je ale v třídě kolem 5 500 Kč velmi velmi tvrdá.

Podrobné parametry Philipsu 568 najdete v katalogu mobilů

Plusy a minusy

+ nahrávání videosekvencí
+ malý a lehký mobil
+ dobrá výdrž

- pouze pasivní displej
- málo vyzváněcích melodií
- pomalé vyhledávání v seznamu
- pomalé psaní zpráv


V poslední kapitole
je připravena rozsáhlá fotogalerie, ve které najdete snímky uvedené v textu a mnoho dalších fotografií, které jste doposud neviděli.

Témata článku: Philips, , Philips 355, Philips 568, Philips 650, Cílový uživatel, Phil, Softwarové tlačítko, Odlišný způsob, Dlouhá zpráva, Odlišný odstín, Test