Philips Xenium 9@9++ : kovový fešák s měsíční výdrží

Pokud požadujete telefon s dlouhou výdrží, máte dvě možnosti. Buď si pořídíte kvalitní baterii nebo si koupíte nejnovější model se štítkem Philips. Ten se totiž může pochlubit výdrží až jeden měsíc.

Minulý měsíc byl představen zatím poslední mobil z nabídky Philips. Mobilní telefon s trochu krkolomným názvem Philips Xenium 9@9++ navazuje na řadu Xenium 9@9, která se u nás krátce objevila asi před dvěmi léty. Uvedení řady Xenium je zatím naplánováno pouze pro asijské trhy. Ten evropský má malou šanci se s tímto telefonem potkat.

V kovovém kabátě

Vzhled se od předchozí verze téměř nezměnil. Zásadní změnou je jen integrovaná anténa, která přece jen telefonu sluší více. Nádech luxusu byl u předchůdce vyvolán materiálem použitým na jeho kryty a vhodnou barevnou kombinací. Kovový materiál zůstal zachován i u novinky a nabízené barevné kombinace rovněž nezklamou – uživatelé se mohou těšit na stříbrnou (chromovou) a černou (grafitovou). V kombinaci s bíle podsvíceným displejem se mu bude těžce odolávat.

  
Hranaté křivky jsou v současné době v kurzu, výjimkou není ani Philips.

Kromě antény se žádné zásadní změny neudály, to znamená, že i displej zůstal monochromatický. Stejné zůstalo i menu, na kterém opět budou skotačit ikony rotující ve fiktivním kruhu. Podrobné technické parametry zatím výrobce neuvolnil, můžeme jen spekulovat o přítomnosti GPRS a slušné vnitřní paměti. Hlasové vytáčení i ovládání bylo vždy silnou zbraní mobilů Philips a výrobce slibuje u modelu Xenium hlasové vytáčení pro všechny kontakty v telefonním seznamu.

Pokud bližší parametry výrobce tají, tak existuje jeden, kterým se chlubí celému světu – výdrž na jedno nabití. Už předchozí verze modelu Xenium měla velmi slušnou výdrž. Novinka však nabízí až jeden měsíc bez nabíjení. Některé zdroje místo 750 h uvádějí „jen“ 600 h, ale i přesto se jedná o výborné hodnoty. Hovorový čas se pak pohybuje okolo sedmi hodin.

Stejných výsledků, tedy jednoho měsíce bez nabíjení, lze dosáhnout i jinými prostředky. Nejlevnějším je pořízení silné baterie, která však telefon nepříjemně zvětší, a to nemluvím o tom, že ne každý telefon je vhodný pro tak silnou baterii. V tomto směru je štíhlý Philips Xenium 9@9++ nedostižný.

Diskuze (21) Další článek: Bluetooth sluchátko i-Tec: za málo peněz hodně muziky

Témata článku: Philips, , Meš, F +, Měsíční výdrž, Fešák, Kovový fešák, Phil, Kovo