PHONEditor Pro 2000: kompletní správa mobilů Siemens

PHONEditor Pro 2000 je špičkový program pro efektivní správu mobilů Siemens. Hodí se jak pro vytváření log a melodií, tak jejich posílání do mobilu, psaní textovek, editaci seznamu apod.
PHONEditor Pro 2000 je špičkový program pro kompletní správu mobilů Siemens. Hodí se jak pro vytváření log a melodií, tak jejich posílání do mobilu, psaní textovek, editaci seznamu apod. Program je bohužel jen v němčině, takže se vám určitě bude hodit základní popis funkcí.

Telefonbücher – umožní práci s telefonním seznamem. Toto okno se dělí na dvě části: MOBIL a LOCAL. Část MOBIL se týká telefonního seznamu v mobilním telefonu. Zde lze načítat jednotlivě položky z karty SIM či telefonu apod. V části LOCAL pak lze prohlížet a editovat záznamy (zálohy) uložené na disku.

Menu zde umožňuje načíst (resp. otevřít), uložit, vytvořit nový záznam, editovat, smazat, vyhledat, vyhledat další, vytočit, položit, poslat SMS.

Nachrichten umožní práci s SMS:

  • SMS Lesen slouží ke čtení přijatých SMS, menu umožňuje načtení, uložení, smazání, odpověď, přeposlání a zobrazení čísla či jména.
  • SMS Senden – odesílání SMS, zde je možné i hromadné odesílání, možnost poslat SMS na displej (flash), automatické potvrzení, ukládání historie do souboru a pod.

Melodie/Bitmap umožňuje editovat a nahrávat logo na displej a nastavovat a nahrávat melodie.

  • Ruftöne je určeno k práci s vyzváněcí melodii, je možné měnit melodii, nebo nahrát melodii novou (melodie nahraná kabelem či přes infra může být výrazně delší než ručně naklapaná z klávesnice).
  • Grafiken slouží k nahrávání loga na displej. Dokáže odeslat logo do mobilu, stáhnout z mobilu, smazat v mobilu, uložit jako BMP na disk a editovat logo v editoru. Verze shareware ukládá na okraje loga černý pruh s nápisem.
  • Grafik-Editor – vytváření či editace loga na displeji. Relativně jednoduchý, ale účinný kreslící program přizpůsobený na velikost displeje S35, takže pro displej C35 a M35 je nutné kreslit logo doprostřed a o něco menší. Opět zde platí, že u shareware jsou na okrajích černé pruhy.

Organizer umožňuje spravovat data v kalendáři. Okno je opět rozdělené na část MOBIL a LOCAL. Menu umožňuje načíst (resp. otevřít) data z organizéru, uložit, vytvořit novou položku, editovat nebo smazat stávající.

Editace loga

Einstellungen umožňuje různá nastavení:

  • Datum/Uhr umožňuje nastavovat datum a čas včetně synchronizace s PC nebo naopak.
  • Sprache umí nastavit jazyk pouze u mobilu s jazykovou mutací firmware 01 (neobsahuje češtinu).
  • Umleitungen – lze nastavit různá přesměrování hovorů (či dat a faxů).
  • Sperren – umožní nastavovat blokování nejen hovorů, ale i klávesnice, karty SIM apod.

Infos ukáže informace o telefonu a informace o sítích:

  • Allgemeines zobrazí IMEI, IMSI telefonu, verzi firmware, stav baterie apod.
  • Netze umožňuje zobrazit seznam sítí, preferované sítě apod.

PEP-Einstellungen nastavuje parametry samotného PEP2000, údaje o registraci a nápovědu.

PEP2000 je výborný nástroj pro správu mobilů Siemens, ovšem právě německá lokalizace brání našincům v efektivním využívání. Pokud neumíte německy jako já, musíte zkoušet a zjišťovat, co která položka udělá. Jakmile se v programu zorientujete, budete jeho možnostmi nadšeni.

Váš názor Další článek: Trium Aria @ – štíhlá špička za pusu

Témata článku: Siemens, Komp, MOBI, Komplet, Správa, Pro +, Phone, Mobil, Efektivní využívání