PhoneSoap je UV sanitizér, který zlikviduje všechno živé včetně koronaviru

PhoneSoap je přenosný sanitizér s UV-C žárovkami, které zneškodní 99,9 % bakterií a virů na povrchu telefonu. Studie ukazují, že mobilní telefon má na sobě až 18× více mikroorganismů, než prkénko na veřejné toaletě. To ale na rozdíl od svého smartphonu nedržíte každou chvíli v ruce a nepřikládáte si jej k hlavě.

Krabička jménem PhoneSoap 3 má zajímavou myšlenku – boj s mikroby není další úkon navíc, telefon se totiž zároveň dobije (uvnitř jsou porty USB a USB-C). Každodenní rutina tedy může vypadat tak, že před spaním odložíte telefon do PhoneSoap, ráno si jej vyzvednete dezinfikovaný a nabitý. Telefon můžete vkládat i s krytem, obojí se vyčistí během procesu, který trvá 10 minut.

Žárovky není možné uživatelsky vyměnit, mají ale životnost 4 000 hodin. To je 240 tisíc minut, takže zařízení můžete použít více jak 24 000×. Když žárovky „odejdou“, výrobce vám je bezplatně vymění. Sanitizér PhoneSoap 3 je  v předprodeji za 80 USD (cca 2 200 Kč bez dopravy) a je nabízen v mnoha barevných variantách. Distribuce začne po 15. dubnu.

Představení SoapBox na videu:

Koronavirus online

Diskuze (9) Další článek: Češi v Itálii dostali od Vodafonu volání, textovky a neomezená data zdarma

Témata článku: , , , , , Barevná varianta, Žárovka, Prkénko, Zajímavá myšlenka, Telefon