Pixel 3 je konečně v žebříčku DxO a je to trochu zklamání. Testeři ani nezapnuli funkci Night Sight

Od představení Google Pixel 3 a 3 XL se dlouho čekalo, až se telefony dostanou pod ruku odborníkům z DxOMark. Jejich žebříček je považován za benchmark fotomobilů. Teď známe výsledek, Pixel je nejlépe fotící mobil s jedním objektivem, přesto je skóre trochu zklamání.

Po spoustě superlativů, které na adresu Pixelů padaly, se očekávalo, že telefony zaujmou některé z předních míst, a tak je skóre 101 bodů trochu zklamáním. Mimochodem je to stejně jako Apple iPhone XR, za focení mají oba telefony 103 bodů, za video 96 v případě iPhonu, 98 v případě Pixelu. Oba se tedy dělí o pozici jedničky mezi telefony s jedním fotoaparátem.

Testeři chválí velmi rychlý autofokus, skvělé zachování detailů za většiny podmínek, redukci šumu a překvapivě dobrý digitální zoom. Proti minulé generaci se zlepšil i bokeh efekt. Občas ale prý automatika zazlobí při volbě krátké expozice.

Na obranu Pixelu musíme však dodat jedno velké ALE. Pro zachování standardizovaných podmínek totiž všechny telefony v testu využívají defaultního nastavení fotoaparátu. Do výsledku se tedy nijak nepromítl nedávno testovaný režim Night Sight, který umí s nočními fotkami dělat naprosté zázraky. Se zapnutou funkcí by tedy Pixel 3 mohl výsledky pěkně zamíchat…

Zdroj: DxOMark

Diskuze (23) Další článek: Samsungy Galaxy S8, S8+ a Note 8 dostanou Android Pie i rozhraní One UI

Témata článku: Google, , , , , , , , Apple iPhone XR, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL, F +, Defaultní nastavení, Rychlý autofokus, Fotící mobil, Tester, Zklamání, Přední místo, Night, DX +, Žebříček, Night Sight, Telefon, Zapnutá funkce, Funkce,