Pixel 6a přežil nešetrné zacházení. Cenově dostupnější Pixel šetří na detailech, nikoliv na kvalitě zpracování

  • Pixel 6a se zúčastnil tradičního mučícícho testu
  • Hrany jsou kovové, záda plastová, ale na odolnosti to nic neubírá
  • Telefon přežil pokus o přeložení bez úhony

Cenově dostupnější Pixel 6a od Googlu se ukázal na YouTube kanálu JerryRigEveryhting  v dobrém světle. Ukázalo se, že Google u nejlevnějšího modelu šesté generace na kvalitě zpracování nijak nešetřil. Hliníkové šasi, na které navazují plastové kryty, přežilo pokus o násilné přeložení vejpůl bez úhony. 

Na displeji zanechaly již tradičně rýhy tuhy o tvrdosti šest a sedm, což svědčí, že displej kryje sklo, konkrétně Gorilla Glass 3. A vlastně ani nevadí, že se jedná o sklo, které je už 10 let na trhu. To, že se používá dodnes, lecčemu nasvědčuje. Materiálově se šetřilo na zádech, která nejsou skleněná, ale plastová. A to platí i o pruhu s fotoaparáty. Záda tak budou daleko náchylnější k cíleným škrábancům, stačí však telefon nacvaknout do krytu, a problém bude vyřešen.

Klepněte pro větší obrázek
Pixel 6a přežil pokus o přeložení bez větší úhony

Optická čtečka otisků fungovala i při výrazném poškrábání displeje, který má částečně „samoopravovací“ funkcí. Po dvaceti vteřinách pálení zapalovačem se na OLED displeji objevil flek, který však po chvíli téměř zmizel.

Pixel 6a u JerryRigEverything:

Pokus o přeložení při tlaku na displej byl prakticky bez pohybu, při tlaku na záda se lehce vypoulil displej, který se však záhy vrátil zpět, a k žádnému trvalému poškození nedošlo. Pokud si tedy telefon necháte v zadní kapse u kalhot a sednete si s ním, nedojde k žádnému poškození.


Nejoblíbenější telefony od Googlu

Google Pixel 8 8GB/128GB Google Pixel 8 8GB/128GB
nabízí 10 obchodů za ceny od 14 690 Kč
Porovnat ceny
Google Pixel 7a 5G 8GB/128GB Google Pixel 7a 5G 8GB/128GB
nabízí 21 obchodů za ceny od 9 755 Kč
Porovnat ceny
Google Pixel 8 Pro 12GB/128GB Google Pixel 8 Pro 12GB/128GB
nabízí 11 obchodů za ceny od 20 008 Kč
Porovnat ceny
Google Pixel 8 8GB/256GB Google Pixel 8 8GB/256GB
nabízí 13 obchodů za ceny od 16 655 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené telefony od Googlu


Pixel 6a je už několik týdnů k dostání i v Česku. Telefon je k dostání za 12 490 Kč, a to v černé, bílé a zelené barevné variantě. Oproti základnímu Pixelu 6 ušetříte rovných pět tisíc, ale musíte počítat s určitými kompromisy, které se dozvíte v tomto článku.

Představení Pixelu 6a:

Diskuze (2) Další článek: Google u Samsungů řeší nefunkční Android Auto. Na opravu se čeká od února, ta poslední však nic nevyřešila

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Google, , , , , , , Zpracování, Záda, Nešetrné zacházení, Telefon, Kvalita zpracování, Displej, Přeložení, Česká republika