Pixely od Googlu už si opravíte i doma. Firma bude přes iFixit nabízet náhradní díly

Po dlouhých letech, kdy se výrobci u smartphonů vrhly do unibody konstrukcí, které se stali pro běžného uživatele obtížněji opravitelné, a to i v případě výměny baterie, přichází zřejmě velké změny. Přibývají totiž výrobci, kteří zavádí uživatelské opravy telefonů. Nejvíce před několika měsíci bylo slyšet o Applu, který slíbil, že už letos budou uživatelé v USA moci objednat originální díly a podle zveřejněných návodů svůj iPhone doma opravit.

Klepněte pro větší obrázek
Google uzavřel partnerství s iFixit a začne prodávat originální díly a nástroje pro opravu Pixelů.

Jedním z dalších kdo se k nápadu připojil byl Samsung, který se k podobnému kroku uchýlil ve spolupráci s iFixit, který známe zejména z rozborek telefonů. Stejného partnera si nově vybral také Google, který oznámil, že jeho telefony Pixel si budou uživatelé moci opravit, a to dokonce už od stařičkého Pixelu 2 po nejnovější Pixel 6 a zřejmě i budoucí modely.

Společnost iFixit zde bude sloužit jako prodejce originální dílů, které bude mít přímo od Googlu. Vzhledem k tomu, že se firma této činnosti věnuje už mnoho let, najdou na jeho webu zájemci dokonce i přehledné návody, jak telefony a jejich díly vyměnit. Půjde zejména o výměnu baterie, displeje či fotoaparátu.

IFixit kromě těchto originálních komponentů bude prodávat i celé opravářské kity s potřebnými nástroji, které k výměně bude uživatel potřebovat. Dostupné budou zájemce z USA, Kanady, Austrálie, Velké Británie a dalších zemí z Evropské Unie, kde jsou Google Pixely běžně dostupné.

Google Pixel 6:

Diskuze (13) Další článek: S Xperií Pro-I a speciálním foto setem od Sony budete natáčet jako profíci. Odradí jen cena

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , , Výměna, Uživatelé, F +, Díl, Oprava, Telefon, Velká Británie, Originální díl, Náhradní díl,