Platby i bez terminálů. Apple představil NFC štítky pro příjem plateb Apple Pay

Mobilní platby jsou v poslední době pro Apple velkým tématem, ostatně je tomu jen pár týdnů, co představil vlastní kreditní kartu Apple Card. Pro situace, kde se bezkontaktně platí jen velmi těžko nyní představil NFC štítky s podporou Apple Pay, které mají být alternativou za běžné bezkontaktní terminály.

Jak to funguje? Každý štítek bude naprogramovaný tak, aby při kontaktu s iPhonem otevřel rozhraní Apple Pay a umožnil instatní platbu obchodníkovi bez toho, aniž by si uživatel musel stahovat aplikaci daného obchodu či služby.
Podle Applu mohou mít tyto NFC tagy široké využití hlavně díky své jednoduchosti. Firma jako příklady zmínila bikesharing či parkovací automaty, kdy uživatel jednoduše dojde ke kolu či automatu, přiloží ke štítku telefon a rovnou zaplatí. 

Zmíněno bylo také využití v samoobslužných prodejnách, kdy budou regály se zbožím vybaveny NFC štítky a uživatel bude moci za každé zboží hned zaplatit, aniž by musel navštívit pokladnu. Apple prý hodlá tuto službu oficiálně spustit ještě tento rok a už je domluvený s několika partnery především z USA (Bird, PayByPhone, Bonobos). Zda a kdy se tyto štítky rozšíří i do dalších zemích, zatím nevíme.

Zdroj: 9To5Mac

Váš názor Další článek: Krátký pohled na Honor 20 Pro: O očko víc a velká fotografická sláva

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Platba, Pře, Terminál, #install, Uživatelé, Plát, Štít, Štítek, HTTPS, Pro +, Automaty,