PlayStation Phone: Sony mlží, my se těšíme na únor

Šéf Sony přes zábavu měl na CESu těžký úkol. Nalákat na dlouho očekávaný PlayStation Phone, ale zároveň neprozradit jeho existenci. Povedlo se.

President firmy Sony Computer Entertainment Kaz Hirai předvedl husarský kousek. V jedné větě řekl slova „smartphone“ a „PlayStation“, přesto se vyhnul zmínce o PlayStation Phonu, o kterém všichni víme, že přijde. OK, nestalo se tak na lednovém CESu, stane se tak na únorovém MWC v Barceloně. A MobilMania bude u toho!

Že je PlayStation Phone blízko své premiéře dokazují i fotky přicházející z Asie. Herní komunikátor už jsme několikrát viděli na snímcích amerického Engadgetu, ale tehdy šlo o raný prototyp. Fórum hkgolden.com uveřejnilo snímky, na kterých telefon vypadá jako právě koupený a vybalený z krabice. Už nevypadá jako na koleně vyřezaný z linolea, všechno pěkně lícuje a konečně se objevila i loga: Sony Ericsson a Xperia. Vidíme i typické piktogramy herních ovladačů PlayStation, ale samotné logo této herní legendy použito není.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zatím mu říkáme PlayStation Phone. Jak se asi bude jmenovat ve skutečnosti?

Zbývá jediné – počkat si do února. MWC sice začíná v pondělí 14., ale Sony Ericsson své tiskové konference již tradičně pořádá v předvečer startu kongresu. Můj tip je, že s PlayStation Phonem (ať už se ve skutečnosti bude jmenovat jakkoliv) se oficiálně seznámíme v neděli 13. února kolem sedmé, osmé hodiny večerní.

Diskuze (23) Další článek: Sony Ericsson Xperia Arc naživo [CES]

Témata článku: Sony, , , , UNO, Phone, Play, Playstation, Raný prototyp, PLA, Únor, Son, Únorové mwc,