PlayStation Phone: ztělesněný mýtus (první info)

Sony Ericsson PlayStation Phone už není jen předmětem dohadů, máme reálné fotky. Herní mobil nové generace poběží na Androidu 3. (update)

Roky dohadů a popírání ze strany výrobce jsou rázem zapomenuty, magazín Engadget světu poprvé ukázal PlayStation Phone, herní mobil od Sony Ericssonu. Jedná se o raný prototyp, přístroj by se mohl dostat na trh začátkem roku 2011. Před nedávnem se spekulovalo o rozpadu značky Sony Ericsson, herní mobil měl nést pouze značku Sony, mezitím ale Sony Ericsson nabral ztracenou sílu i důvěru mateřského japonského koncernu a prototyp se skutečně bude jmenovat Sony Ericsson PlayStation Phone.

Herní supermobil poběží na operačním systému Android ve verzi 3.0. Už delší dobu se proslýchá, že Sony jedná s Googlem o speciální sekci Android Marketu, ve které budou ke koupi hry pro PlayStation Phone. Otázkou je také způsob spouštění her. Je pravděpodobné, že nepoběží přímo pod Androidem, ale před jejich spuštěním se přístroj přepne do režimu, který má mnoho společného se současným PlayStation Portable. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Sony Ericsson PlayStation Phone v plné kráce. Ovládací gamepad se vysouvá jako u jiných komunikátorů QWERTY klávesnice. Ploška uprostřed gamepadu je multidotykový touchpad (foto: Engadget)
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Ovládací prvky známé z telefonů s Androidem... (foto: Engadget)
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
...ovládací prvky známé z herních konzolí PlayStation (foto: Engadget)

Z technických údajů Engadget prozradil následující: procesor 1GHz Qualcomm MSM8655, operační paměť 512MB RAM, paměť 1GB ROM, displej má úhlopříčku někde mezi 3,7" a 4,1". Zajímavě také zní informace o paměťových kartách: zatímco PlayStation používá Memory Stick, PlayStation Phone se drží „telefonních“ microSD.

Update: Světový tisk žádá firmu Sony o oficiální vyjádření k pravosti fotek PS Phonu a odpověď zní „Nekomentujeme dohady a spekulace“. Naprosto stejná odpověď přichází také od Sony Ericssonu. Některé zahraniční servery se však shodují v tom, že v případě výše vyobrazených fotek se jedná o podvrh. Spekulace tedy pokračují, čekání na PlayStation Phone nekončí... 

Diskuze (57) Další článek: Nelíbí se vám praktiky operátorů? Stěžujte si!

Témata článku: , , Play, Phone, Raný prototyp, PlayStation Portable, Mýtus, Playstation, Info, PLA