Pocophone F1 zlepšuje poměr výkonu a ceny. Přibývají aktualizace, cena klesá

Pocophone F1 byl již při svém představení doslova smartphonovým zjevením. Podznačka Xiaomi však neskončila jen u vydání zajímavého smartphonu v poměru výkonu a ceny, pravidelně pro něj vydává firmwarové aktualizace, které telefonu stále přidávají nové a nové funkce. Společně s klesající cenou (64GB verze za 7 999 Kč) tak Pocophone F1 prakticky neustále zlepšuje poměr výkon/cena, a to i po sedmi měsících od svého uvedení na trh.

A to je případ i aktuální aktualizace, která zůstává u Androidu Pie, přináší však nejaktuálnější verzi nadstavby MIUI 10.3.4 s březnovou aktualizací zabezpečení. Aktualizační balíček má 515MB a přináší spoustu novinek. Tou první je certifikace Widevine L1, která na smartphonu umožní sledovat streamovaná videa v HD, např. z Netflixu. Další novinkou je funkce Game Turbo, která byla z Mi 9 portována i na Pocophone.

Bez opuštění hry můžete vyčistit RAM, pořídit screenshot, zahájit nahrávání displeje, zapnout Wi-Fi, přepnout mezi SIM kartami či procházet sociální sítě nebo webový prohlížeč. To vše díky plovoucímu oknu zobrazenému přes část displeje. Odemykání obličejem je nově možné použít pro zamknutí vybraných aplikací, Xiaomi navíc u zmiňovaného Face Unlocku odladilo několik drobných softwarových nedostatků. Výraznými změnami prošel i fotoaparát, nově mu dokáže radit umělá inteligence, videa s 60 fps je možné nahrávat i v rozlišení 4K.

Redakční představení Pocophonu F1:

Aktualizace byla zahájena včera, postupně by se měla dostat na všechny Pocophone F1 po celém světě. Tomu říkáme příkladná podpora! Ostatní mobilní výrobci by se mohli u Pocophonu F1 poučit, jak mají vypadat softwarové aktualizace.

Zdroj Piunikaweb

Diskuze (21) Další článek: Huawei dokáže pomocí umělé inteligence rozpoznat začínající zrakové problémy u dětí

Témata článku: Pocophone, , , , , , , , , , , , Pocophone F1, March, Android Pius, Podznačka Xiaomi, Opuštění, Poměr, PiunikaWeb, Game Turbo, F +, Poměr výkonu, Widevine