Podívejte se, jak se Huawei Mate 20 Pro změní v bezdrátovou dobíjecí podložku

Huawei Mate 20 Pro je doslova prošpikovaný novými technologiemi. Některé se objevují ve formě, v níž jsme je zatím u žádného jiného smartphonu neviděli. Mezi největší „frajeřinky“ nového top smartphonu Huawei patří zpětné bezdrátové dobíjení jiného zařízení.

Klepněte pro větší obrázek
Pro dobití stačí přiblížit telefony zády k sobě, nebo položit jeden na druhý

Je to vlastně obdoba klasického reverzního dobíjení kabelem. Základní premisou je baterie s dostatečnou kapacitou – u Mate 20 Pro je to 4 200mAh článek. Energii z něj můžete dodat jinému smartphonu nebo zařízení. Pokud podporují bezdrátový standard Qi, stačí je položit na záda Mate 20 Pro, jako by to byla dobíjecí podložka.

Ve srovnání s jednoúčelovými dobíjecími podložkami je samozřejmě výkon poskytovaný telefonem mnohem nižší a dosahuje maximálně 2,5 W. I tak jde ale o zajímavý doplňkový způsob dobíjení, který se může hodit hlavně pro zařízení s menší baterií.

Diskuze (11) Další článek: Uber dbá na bezpečnost a představuje nové prvky jak pro cestující, tak řidiče

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Huawei Mate 20 Pro, Podložka, Malá baterie, Pro +, Huawei Mate, Dostatečná kapacita, Nová technologie, Jak, Dobíjení, Dobíjecí podložka, Bezdrátový standard, Zařízení