Podívejte se, jak vypadá Google Nexus 7 uvnitř

Google představil vlastní sedmipalcový tablet Nexus 7, který je založen na čtyřjádrové platformě Nvidia Tegra 3 a displeji s technologií IPS a rozlišením 1 280 ´ 720. První zahraniční servery ho již získaly k podrobnému prozkoumání.

Známý server iFixit rozebral Google Nexus až na jednotlivé komponenty a ohodnotil také jeho konstrukci. Oproti iPadu od Applu nabízí výrazně snazší rozebrání, což může být pro někoho výhoda i nevýhoda. Vzhledem k případné opravě, se k baterii lze dostat snadno pomocí odnímatelného krytu na několika místech. Baterie je připojena přes normální kabel, který lze jednoduše odpojit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Google Nexus 7 lze snadno rozebrat a vyměnit tak případný nefunkční díl nebo vysloužilou baterii (Zdroj: iFixit)

Jednotlivé díly jsou taktéž dobře dostupné a tedy i vyměnitelné. Displej je ale nutné vyměnit celý včetně skla, podobně jako u Kindlu od Amazonu nebo iPadu. Google Nexus 7 dostal hodnocení opravitelnosti 7/10, zatímco nový iPad si v minulosti donesl pouze 2/10.

Diskuze (23) Další článek: Motorola Atrix HD: o řád lepší Razr

Témata článku: Asus, Google, , , , , Google Nexus 7, Google Nexus 7 (2. generace), Google Nexus 7 (2. generace) 16GB LTE, Google Nexus 7 (2. generace) 32GB LTE, Google Nexus 7 (2. generace) 32GB Wi-Fi, Google Nexus 7 16GB 3G, Google Nexus 7 32GB 3G, Google Nexus 7 32GB Wi-Fi, Google Nexus 7 8GB Wi-Fi, NEX, Google Nexus, Google +, Jak,