Podívejte se na první fotky nových Xperií. Designová revoluce se nekoná

Sony v loňském roce přestavilo osm smartphonů pod značkou Xperia, a obdobný model se zřejmě bude opakovat i letos. Výrobce plánuje oznámit nástupce modelů Xperia XA1, XA1 Ultra a Xperia L1, které budou označeny jako Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra a Xperia L2. Tiskové fotografie těchto tří smartphonů se navíc již nyní s předstihem objevily na internetu. Jak budou novinky vypadat, se můžete podívat v naší galerii.

Očekávaná designová změna u Sony se novinek střední třídy, zdá se, příliš nedotkne. U novinek bude zřejmě zachován kovový rám, který na zadní straně doplní „vyfouklý“ plast imitující kovový povrch. Z čelního pohledu očekávejte design Loop Surface se zaoblenými bočními hranami a s „useknutou“ vrchní a spodní hranou.

Xperie XA2 a XA2 Ultra mají být postaveny na osmijádrovém Snapdragonu 630 a obě nabídnou Full HD displej. Základní XA2 použije úhlopříčku 5,2 palců, větší XA2 palců rovných šest. Přídomek Ultra se váže i k fotoaparátu (15Mpx selfie se 4K videem a hlavní 21Mpx snímač), levnější model bude mít stejný fotoaparát na zadní straně, ovšem nad displejem si bude muset vystačit jen se 7Mpx selfie.

Redakční první pohled na loňský Sony Xperia XA1:

 

Sony Xperia L2 má být také poháněna Snapdragonem 630, ovšem na úhlopříčce 5,2 palců se očekává pouze matice 1 280 × 720 obrazových bodů. Všechny tři připravované modely mají na zadní straně umístěnou čtečku otisků prstů a až na model L2 poběží na Androidu Oreo. Představení telefonů se očekává na blížícím se veletrhu CES v Las Vegas nebo na únorovém MWC v Barceloně.

Zdroj Venturebeat

Diskuze (13) Další článek: BlackBerry si váží uživatelů. Prodloužilo podporu starších ostružinových platforem o dva roky

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , , , , , Las Vegas, Obdobný model, Tisková fotografie, Model, Umístěná čtečka, Kovový povrch, Kovový rám, DESI, Loňský rok, Designová revoluce, Děs,