Podobné jméno, ale jinak si je nespletete. LG Folder má s Galaxy Foldem společné jen dvě věci

Oba pochází z Koreje, oba se otevírají. Jeden se jmenuje Samsung Galaxy Fold, druhý LG Folder 2. Jeden stojí 2 100 eur, druhý 150 eur. Není úplně na místě srovnávat výkřik moderních technologií se jednoduchým mobilem, ale země původu a jméno novinky k tomu přece jen vybízí…

Folder má slabý procesor Snapdragon 210 i baterii o kapacitě pouhých 1 470 mAh, ale pro daný účel to zcela dostačuje. Na první pohled jde o véčko podle staré školy – na jedné půlce numerická klávesnice, na druhé malý 2,8" QVGA displej. Druhý displej s diagonálou 0,9" slouží k předání základních informací při zavřeném telefonu.

Už na druhý pohled však objevíte parametry, které Folder 2 přece jen odliší od standardu minulé dekády. Operační paměť má 1 GB RAM, úložiště 8 GB, což už je použitelné i pro hudbu. Podpora Bluetooth, Wi-Fi a 4G naznačuje základní internetové funkce a možnost sdílet data pomocí Wi-Fi hotspotu třeba pro notebook.

Při důkladné prohlídce si všimnete SOS tlačítka na zádech hned vedle 2MPx fotoaparátu. Po trojím stisknutí zavolá na nastavené číslo a předá informace o aktuální zeměpisné poloze. Na přední straně je dvojice Hotkeys – první aktivuje hlasového asistenta, druhý zahájí nahrávání telefonického hovoru.

LG Folder 2 už se v domovské Koreji prodává. Zda se dostane i do Evropy, zatím nevíme.

LG via GSM Arena

Diskuze (2) Další článek: iPhone 12 dostane menší výřez a tenčí rámečky. Na USB-C zapomeňte

Témata článku: LG, , , , , , Evropa, F +, SamsungGalaxy Fold, Jin, Samsung Galaxy Fold, GSMArena