Pohled do kuchyně designérů. Foťák Honoru 50 mohl mít desítky různých podob

Honor u svého aktuálního modelu Honor 50 vyzdvihuje zejména jeho design. Ten je podle návrhářů inspirovaný přírodou. Na českém trhu se novinka prodává ve třech barevných variantách (černá, zelená, perleťová), na vybraných trzích je k dispozici i čtvrtá monogramová varianta, zvaná Honor Code, která obsahuje písmena z názvu „HONOR“ rozesetá po celých zádech zařízení.

Klepněte pro větší obrázek
Barevnou variantu Honor Code na českém trhu nekoupíme

„Naším cílem bylo odklonit se od tradičních barevných provedení a nabídnout taková, která spotřebitelům nabídnou možnost sebevyjádření. Design Honor Code kreativně pracuje s rozložením písmen, aby vytvořil novou a celistvou obrazovou sekvenci, která zprostředkuje energický a živý vizuální efekt. Tento poutavý design je inspirovaný nejnovějšími módními trendy a v odvětví chytrých telefonů je zcela jedinečný,“ říká Yuan Ze, hlavní designér společnosti Honor.

Barevné varianty ale nejsou to jediné, co designéři u nových telefonů musí navrhnout. Základ modelu Honor 50 pochází ještě ze společného vývoje s Huawei, jenž započal zhruba loni touto dobou, a tak na telefonu vidíme mnoho podobných prvků s taktéž aktuálně prodávaným modelem Huawei Nova 9.

Návrh fotoaparátu trval 5 měsíců

V něčem (vedle barev) se ale zařízení Honoru od Huawei přece jen drobně liší. Jinak je zpracovaný objektiv fotoaparátu primárního senzoru, který obsahuje u perleťové verze zdobení připomínající krystaly. Právě návrh objektivů byl jedním z hlavních úkolů designérů Honoru. Jak ukazuje jejich skica, v úvahu přicházely desítky různých rozvržení, tvarů i velikostí.

Klepněte pro větší obrázek
V úvahu u Honoru 50 přicházelo mnoho různých rozvržení designu fotoaparátu

Nakonec zvítězil návrh jednoho velkého výrazného objektivu primárního 108Mpx fotoaparátu s ozdobným kovovým okrajem a tří menších objektivů sdružených spolu s bleskem do druhého kruhu. Společně pak oba moduly opticky sdružené do oválu připomínají průhled binokulárního dalekohledu.

„Nebylo snadné tohoto jedinečného designu dosáhnout. Náš návrhářský a inženýrský tým na celém procesu pracoval více jak pět měsíců. Nejen, že jsme do prstencového designu potřebovali umístit obrovský 108Mpx fotoaparát, ale také jsme chtěli vytvořit prvotřídní vzhled kombinací kovu, skutečného skla a polymerových materiálů,“ uzavřel Yuan Ze.

Honor 50 na produktovém videu ukazuje i variantu s monogramem:

Diskuze (2) Další článek: Režimy soustředění v iOS zvýší produktivitu a změní styl, kterým jste dosud iPhone používali

Témata článku: Honor, , , Honor 50, F +, Foťák Honor, Barevná varianta, Varianta, Designer, Yuan, Kuchyně