Polar Pacer jsou chytré hodinky pro běžce. Pomohou začátečníkům, povzbudí profíky

Společnost Polar, jejíž některé produkty koupíte i v České republice, dnes představila dvojici chytrých hodinek pro sportovce – Polar Pacer a Pacer Pro. Jedny jsou určeny pro začátečníky, kteří se do běhání teprve dostávají a druhé pro ty, kteří to s běháním myslí trochu vážně.

Klepněte pro větší obrázek
Polar Pacer jsou chytré hodinky určené pro běžce.

Zajímavé na obou hodinkách je jejich minimalistický design s tenkými rámečky a váhou pouhých 40 gramů respektive 41 gramů u modelu Pro, takže je na ruce skoro neucítíte. Hodinky využívají 20mm řemínků, ale rozdíl je zde v tom, že zatímco u modelu Pro můžete díky univerzálnímu úchytu použít libovolné řemínky, základní model si musí vystačit jen s těmi originálními.

Začátečníkům vyhodnotí kondici dle chůze

Displej mají hodinky kruhový, přičemž se jedná o transflektivní panel typu MIP pro lepší čitelnost na slunci. K ovládání slouží trojice tlačítek na boku. Výrobce se také chlubí vylepšeným výkonem a nechybí senzorová výbava v čele s optickým snímačem pro neustále měření srdečního tepu a hodinky změří také nachozené kroky, kalorie či VO2Max.

Oba modely nabízí také integrovanou GPS se kterou vydrží v provozu až 35 hodin, jinak můžete počítat i s týdenní výdrží. Jak už bylo zmíněné každé z hodinek cílí na jinak zkušené běžce. Základní model má přivést uživatele k běhání. Hodinky si vás tak již při chůzi otestují a odhadnou vaši zdatnost a navrhnou běžecké plány. U Pro modelu už se počítá, že jde o pokročilejší běžce tomu odpovídají i podrobnější statistiky z aktivit. Hodinky dokonce navíc přidávají barometr.

Oboje hodinky nabízí i funkce jako je měření spánku, asistovaný běh. Uživatelé zde také najdou monitor toho, jak se tělo od poslední zátěže stihlo zregenerovat. Zejména nováčkům by tato funkce mohla pomoci nepřepálit start a začít sportovat ideálně k jejich fyzickým možnostem.

Předinstalované aplikace pak nabídnou zobrazení informace ohledně běhu, jako je tempo čas, umožní plánování cílů a dokonce si zde lze uložit různé profily běhu podle situace. Každý běh je pak vždy vyhodnocen indexem podle kterého uživatel zjistí, jak se zlepšuje. Navzdory proprietárnímu systému je zde možnost doinstalování dalších sportovních aplikací jako je Strava, Adidas Running, Nike Run Club a další. Mimo to hodinky podporují také příjem notifikací z chytrého telefonu.

Hodinky jsou k předobjednání dnes na webu výrobce. Česká cena pro základní model činí 5 290 Kč. Za verzi Pro pak uživatelé zaplatí 7 990 Kč. Dostupné by u nás měly být zhruba v polovině května.

Chytré hodinky Polar Pacer Pro:

Váš názor Další článek: V jarní akci Xiaomi nakoupíte se slevou až 90 %. Výrobce představí i speciální edici bestselleru

Témata článku: , , , , , , , Chytré, Běžec, Česká republika, Základní model, Běhání, Nekonečno, Začátečník, Adidas Running, Pro +, Nike Run Club, Běh, Uživatelé, Model, Profík,