Policisté dostanou nové kapesní počítače Siemens

Do výbavy naší policie se dostaly nové komunikátory značky Siemens a to rovnou s přídavnými klávesnicemi, aby se policistům lépe pracovalo. Přístroje jim samozřejmě nebudou sloužit pro zábavu, ale pro okamžité získávání údajů z databází přímo v terénu. Jedná se o kapesní počítače z řady Pocket Loox, které jsou vybaveny velkým dotykovým displejem, standardně běží na operačním systému Windows Mobile 2003 a mají široké možnosti datové komunikace.

Více se dozvíte z tiskové zprávy společnosti Siemens:

Společnost Siemens, divize Komunikace, dodala Policii ČR kapesní počítače PDA Pocket Loox spojené s mobilní podsvícenou klávesnicí, které umožňují policistům v terénu šifrované spojení s centrálními policejními databázemi.

Díky datové on-line komunikaci se výrazně zrychlila možnost prověřování automobilů i jednotlivých osob, hlídky jsou schopny prověřit stovky údajů o vozidlech za den. Stačí jen odeslat textový dotaz a hlídka obratem dostane odpověď přímo z databáze. Prostřednictvím zařízení, která mohou používat hlídky v autech i pochůzkáři, jsou policisté schopni spojit se s centrálními registry osob a vozidel i s databází Pátrání po vozidlech a Pátrání po osobách. Všechny dotazy do databází se evidují, což umožňuje jejich zpětnou kontrolu. Tyto datové terminály, které používá například pražská pohotovostní motorizovaná jednotka, jsou provozovány na bázi radiové sítě Pegas.

Nové technické vybavení umožňuje policistům v terénu nejen ověřování totožnosti, ale mohou jej při přetížení hovorových kanálů použít i k další komunikaci se služební centrálou. Počet databází, do nichž budou mít hlídky přístup, se má postupně rozšiřovat. První dodávka PDA Fujitsu Siemens a speciálních klávesnic byla realizována v již v loňském roce, celkový počet dosud dodaných sad činí 1000 kusů. V letošním roce se uskuteční již třetí dodávka čítající 593 kompletních sad.

Diskuze (21) Další článek: Walkman Sony Ericsson W550i: nové fotografie bílé a modré varianty

Témata článku: Siemens, , Technické vybavení, Pegas, První dodávka, Pol, Počítač, Kapesní počítač, Nov, DOS,