Poptávka po iPhonech je vyšší, než Apple čekal. Navýšit výrobu nemusí být snadné

Zájem zákazníků o většinu modelů řady iPhone 12 je vyšší, než Apple předpokládal. Za očekáváním zůstává pouze nejmenší iPhone 12 mini. V důsledku toho by Apple rád během prvního pololetí 2021 dosáhl navýšení výroby u svých smluvních partnerů. Podle informací portálu Nikkei Asia to ale nemusí být tak snadné. Některých komponent je totiž na trhu nedostatek.

Apple údajně tlačil na firmy, které pro něj iPhony vyrábějí, aby meziročně (vzhledem k prvnímu pololetí 2020) navýšily objem produkce o 30 % na 96 milionů iPhonů. Posílit chtěl přitom nejen výrobu iPhonu 12 Pro a 12 Pro Max, jejichž poptávku správně neodhadl, ale také starších modelů 11 a SE. Se základním iPhonem 12 měl výrobce odhad správný, u malého 12 mini je poptávka o něco nižší.

Problém může nastat s některými blíže neupřesněnými součástkami, které se do iPhonů montují. Na trhu jich má být nedostatek, a tak prý Apple dokonce zadal výrobcům, že je mají přesměrovat ze zásob pro iPady, s nimiž velkou část komponent iPhony sdílejí. Ve třetím čtvrtletí 2020 Apple prodal okolo 43 milionů iPhonů, vánoční kvartál by mohl pro firmu být rekordní. Výsledky ale budou sečteny až po Novém roce.

Podívejte se na rozbalovací video iPhonu 12 Pro:

Via: Mobile World Live

Diskuze (201) Další článek: Evropa s výhradami schválila akvizici Fitbitu Googlem. Větší problémy se čekají v USA

Témata článku: Apple, , , , , Nedostatek, Pololetí, Nikkei Asia, Mobil World Live, Model, Poptávka, Výrobce, Výroba,