Populární předpověď počasí yr.no má nový web. Nejde jen o design, mění se i funkce

Web yr.no, jehož předpovědi počasí mnoho lidí považuje za nejpřesnější, se po letech převlékl do nového kabátu. Podle tvůrců je lépe strukturovaný a použitelný, takže si s ním poradí i hlasové čtečky obrazovek.

Technologicky vychází z mobilní verze dostupné od roku 2016. Na počítačích je tak stránka plně responzivní, a přizpůsobí se velikosti okna. Měla by být také datově úspornější. Komu se z nějakého důvodu nelíbí, může se vrátit k původní podobě. Ta bude dočasně dostupná na retro.yr.no.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Takhle vypadá mobilní verze yr.no a stejná data v mobilní appce

Z webu – zdá se – zmizel základní přehled, který se zobrazil při kliknutí na vybrané místo. V něm byla třídenní předpověď, východy a západy Slunce i Měsíce, okolní webkamery a další informace. Teď se při kliknutí na místo rovnou zobrazí dlouhodobá devítidenní předpověď a nad ní co pět minut aktualizovaný pruh s aktuálním počasím, což je novinka.

Až po otevření konkrétního dne bude vidět hodinové předpověď s detailními informacemi o (pocitové) teplotě, větru, vlhkosti, tlaku atd. Nechybí ani přehledný meteogram.

Webkamery z webu úplně zmizely. Později se však vrátí, avšak budou pokrývat jen domácí Norsko. Stejně tak se ztratila řada různých map, což ale Čechům tolik vadit nemusí, protože i ty se stejně týkaly hlavně Skandinávie. Zapomeňte také na historické statistiky. Zato přibyly předpovědi UV záření, teploty vod a přijdou i další novinky.

Yr.no je společným dílem Norského meteorologického ústavu a tamní veřejnopráví televize NRK. „Yr“ mimochodem v norštině znamená „mrholení“.

Takhle vypadá nové Počasí.cz:

Diskuze (3) Další článek: MediaTek odhalil 6nm čipsety. Jako jeden z prvních výrobců je použije Realme

Témata článku: , , Předpověď počasí, Kliknutí, Norsko, F +, Webkamera, Kabát, Skandinávie, Web, NRK, C, Nový Web, Mobilní verze