Poradna: užitečné rady pro telefony Siemens

Chcete od svého mobilu víc? Něco nefunguje, zdá se vám chování telefonu chybné? Nemůžete v nabídce najít požadovanou funkci? Odpovědi na své zvídavé otázky najdete mezi stovkami rad, tipů a triků k telefonům značky Siemens. A když ne, můžete se sami zeptat odborníků.

Netrapte se se svým mobilem. Potřebujete-li poradit, můžete se s důvěrou obrátit na naší novou poradnu, kde na vás čekají stovky odpovědí na různorodé otázky. Pro majitele mobilních telefonů značky Siemens jsme dnes připravili výběr těch nejčastějších:

Siemens řady 75: jak odstranit diakritiku při psaní s T9?

Není to možné, slovník T9 ale na dalších pozicích nabízí i slova bez diakritiky. Je tedy nutné se k nim „proklikat“. Tento nedostatek byl ale u firmware verze 12 a vyšší opraven a slovník T9 je již zcela bez diakritiky.

Přehrává Siemens S65 MP3?

Ne. Siemens S65 zvládá jen zvukové formáty WAV a MIDI. Řešením může být překonvertování MP3 souboru do WAV a následným nahráním do telefonu.

Siemens: jak zjistit verzi firmwaru

Vložte kód *#06#, objeví se IMEI telefonu. Poté stiskněte levou kontextovou klávesu Info a na displeji se objeví několik informací o telefonu včetně verze firmwaru.

Siemens C65: jak zrušit zvuk při focení

K tomuto účelu budete potřebovat programy třetích stran. Zároveň veškeré operace děláte na vlastní riziko. Za případné problémy neneseme odpovědnost!

Nainstalujte si program SiMoCo, případně MPM a program Open Disk. Pomocí Open Disk odemkněte skryté disky, poté spusťte program MPM nebo SiMoCo a jděte do složky Config, Default. Smažte soubor CameraClikMelody.wav.

Siemensy řady 65: reálné melodie jako vyzvánění

Reálné melodie nebo zvuky pro Siemensy řady 65 musí být ve formátu WAV typu IMA ADPCM. Dále si můžete zvolit buď 4 bity a 16 kHz, nebo 8 bitů a 8 kHz. Pro převod běžných WAV souborů do požadovaného formátu vyhovujícímu telefonům Siemens poslouží různé programy pro úpravu zvuku nebo například speciální program Sox Gui.

Siemens SX1: kompletní reset telefonu

Při zapnutém telefonu zadejte kód *#7370#, potvrďte a zadejte uzamykací kód telefonu, který je standardně 12345. Po této operaci se smažou veškerá data v telefonu!

Siemens S65: kde najít přehrávač videa?

Podle zkušeností uživatelů jsou na S65 funkční programy Vplayer a Uplayer. Na převod do formátu 3GP je docela dobrý Xilisoft 3GP Video Concerter 2.1 Při použití rozlišení 112 × 144, 12,5 fps, 50 kb/s a kodeku xvid je obraz ostrý, ale zvuk v mobilu je strašný, ačkoli v PC je u stejného videa dobrý.

Siemens CX75: jaké hudební formáty umí přehrát?

Siemens CX75 umí přehrát tyto hudební formáty: MP3, ACC, MID, WAV a AMR.

Jak zvýším paměť u telefonu Siemens SX1?

Více paměti získáte smazáním všech souborů z C:SystemInstall a přesunutím všech souborů z C:SystemLibs do E:SystemLibs.

Siemens x65: delší doba nahrávání videa

Chcete-li nahrávat video déle, než jen 15 či 30 sekund, jděte do uživatelských nastavení MMS a nastavte limity velikosti MMS na nuly ve všech řádcích. Pak spusťte fotoaparát, zvolte režim Kamera a jděte do nastavení. Zde vyberte dobu nahrávání na hodnotu MMS kompatibilní.

Zeptejte se

Nenašli jste odpověď na svoji otázku? Navštivte naši poradnu, ve které je připravena sekce věnovaná čistě mobilním telefonům značky Siemens, kde najdete více než tři sta zodpovězených otázek. Mezi nejčastěji vyhledávané otázky dále patří:

Pokud vaše otázka nebyla ještě zodpovězena, můžete ji položit prostřednictvím jednoduchého formuláře. Odpověď bude doplněna obvykle za několik hodin. Chcete-li být užiteční, můžete na otázky také odpovídat. A než poradnu navštívíte, můžete si o jejím fungování něco přečíst.

Diskuze (8) Další článek: Nokia hlásí výsledky za minulý rok, roste

Témata článku: Siemens, , Siemens C65, Siemens CX75, Siemens S65, Siemens SX1, Pór, Pro +, Telefon