Poradna: užitečné rady pro telefony Sony Ericsson

Chcete od svého mobilu víc? Něco nefunguje, zdá se vám chování telefonu chybné? Nemůžete v nabídce najít požadovanou funkci? Odpovědi na své zvídavé otázky najdete mezi stovkami rad, tipů a triků k telefonům této značky. A když ne, můžete se sami zeptat odborníků.

Netrapte se se svým mobilem. Potřebujete-li poradit, můžete se s důvěrou obrátit na naší novou poradnu, kde na vás čekají stovky odpovědí na různorodé otázky. Pro majitele mobilních telefonů značky Sony Ericsson jsme dnes připravili výběr těch nejčastějších:

Sony Ericsson: jak se dostat do servisního menu?

U telefonů značky Sony Ericsson lze servisní menu vyvolat stisknutím této kombinace kláves: > * << * < *

Značky < > znamenají pohyb joysticku do příslušného směru, případně pohyby bočním kolečkem.

Jak si vytvořit vlastní schéma na Sony Ericsson?

Podrobný návod, jak si vytvořit vlastní schéma na Sony Ericsson, vyšel na serveru SEmania.

Sony Ericsson: čím se liší D750i a K750i?

Sony Ericsson D750i je odvozenou variantou modelu K750i, která je přizpůsobena pro operátora T-Mobile. Oproti modelu K750 má telefon jiný kryt ve světle modré barvě a především upravenou hlavní nabídku funkcí. První dvě pozice zabírají přístupy do různých sekcí wapového portálu t-zones, který je přístupný také pod prostřední funkční klávesou. Ta u modelu K750i vyvolá tzv. menu činností, které je u D750i pevně přiřazeno pohybu joysticku směrem nahoru. Odlišnosti jsou dále v prostředí, ale přichystané grafické schéma T-Mobilu v modelu D750i můžete vyměnit za jiné. Funkce a výbava obou telefonů jsou jinak úplně stejné.

Kolik se vejde MP3 do paměti Sony Ericssonu K700i?

SE K700i má sdílenou interní paměť 40,5MB, tzn. že o paměť se dělí obrázky, témata, sms, hry, atp. MP3 soubory nemají pevnou velikost, záleží na kompresi, délce skladby apod. Průměrně má jedna skladba v MP3 3-5 MB. Proto do SE K700i moc písniček nenahrajete. Pokud chcete používat mobil jako MP3 přehrávač, doporučuji se poohlédnout po mobilu s paměťovou kartou.

Sony Ericsson D750i: existuje i bez úprav pro T-Mobile?

Ne, tento telefon se prodává pouze s úpravami pro operátora T-Mobile. Jedinou možností, jak se těchto úprav v menu zbavit, je nahrát firmware z modelu K750i. Jedná se ale o nelegální operaci a přijdete tím o záruku.

Sony Ericsson K700i: jak nainstalovat ICQ?

Aplikaci Jimm pro ICQ můžete zdarma stáhnout na této stránce. Poté ji do telefonu nahrajte pomocí datového kabelu, infraportu nebo Bluetooth. Dá se stáhnout i přes wap přímo do telefonu, v takovém případě použijte adresu http://www.jimm.org/download/.

Lze stáhnout firmware pro Sony Ericsson?

Ano, u posledních modelů Sony Ericsson lze stáhnout FW ze stránek výrobce a nainstalovat ho doma. Návod, jak updatovat FW, naleznete na stránkách SEmania.cz. Případně navštivte autorizovaný servis.

Sony Ericsson: Jak číst TXT soubory?

Pošlete si soubor .txt do mobilu. Uloží se do složky Ostatní. Zvolte ho a vyberte volbu Odeslat jako MMS. Soubor se otevře v novém okně, ale nezobrazí se diakritika.

Kam a jak instalovat JAVA aplikace na Sony Ericssonech?

Nejpohodlnější cesta, jak nahrát JAVA aplikace, je použít program MyPhoneExplorer. Otevřete Správce souborů a nahoře na liště je logo JAVA. Pak už jen najít aplikaci/hru, nahrát a nakonec v telefonu vybrat, kam ji uložit. Pro návod, jak "ručně" nahrát aplikaci do telefonů SE s pam. kartou, se podívejte na tento příspěvek.

Nebojte se zeptat

Nenašli jste odpověď na svoji otázku? Navštivte naši poradnu, ve které je připravena sekce věnovaná čistě mobilním telefonům značky Sony Ericsson, kde najdete více než tři sta zodpovězených otázek. Mezi nejčastěji vyhledávané otázky dále patří:

Pokud vaše otázka nebyla ještě zodpovězena, můžete ji položit prostřednictvím jednoduchého formuláře. Odpověď bude doplněna obvykle za několik hodin. Chcete-li být užiteční, můžete na otázky také odpovídat. A než poradnu navštívíte, můžete si o jejím fungování něco přečíst.

Diskuze (10) Další článek: Další tajný Sony Ericsson: říkejte mu Wilma (+ nové fotky)

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Sony Ericsson D750i, Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson K750i, Sony Ericsson P900, Sony Ericsson T610, Pro +, Eri, Telefon, Son, Pór