Poškozený displej u skládacího Razru? Jeho výměna má být doslova „za hubičku“

Skládací hybridy jsou z pohledu konstrukce velmi zajímavé, zatím je však trápí odolnost. A to nemyslíme nějaké vzniknutí kapalin nebo prachu a nečistot, nekritičtějším místem „skládaček“ je samotný skládací displej, který na svrchní straně nemá sklo ale pouze fólii. Nejnovější skládací véčko, Motorola Razr, bude mít vcelku nízkou cenu za kompletní výměnu displeje. Servisní zákrok bude stát 299 dolarů, což v přepočtu na koruny dělá cca 8 400 Kč vč. DPH.

Motorola Razr (2019)
rozměry a hmotnost: 172 × 72 × 6,9 mm, 205 g
displej: 6,2", kapacitní P-OLED, 876 × 2 142, 373 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 6 GB, baterie: 2 510 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 710 (8× Kryo 360, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
50 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Vzhledem k pořizovací ceně (cca 41 tisíc Kč) stojí výměna skládacího displeje zhruba pětinu, a to je mezi skládačkami zatím jev nevídaný. Smutným rekordmanem je Huawei Mate X, u něhož stojí výměna skládacího displeje stejně jako nový iPhone 11 (tedy přes 23 tisíc korun při pořizovací ceně 56 tisíc). Na podobnou částku to dotáhl i Samsung Galaxy Fold, česká pobočka k němu však naděluje roční pojištění proti poškození s jednorázovou spoluúčastí 3 399 Kč.

Jistě, displej u Motoroly Razr je menší než u zmiňovaných konkurentů, přesto je již u Razru vidět, že ceny skládacích modelů včetně servisu půjdou brzy nepatrně dolů. A to ruku v ruce s postupným vývojem skládaček, které budou v nadcházejících letech, více či méně úspěšně, ukrajovat tržní podíl na úkor klasických smartphonů. Očekáváme, že za pár let budou skládačky absolutní samozřejmostí, která oproti podobně vybaveným „klasickým“ smartphonům, nebude stát o mnoho více.

První dojmy ze skládací Motoroly Razr:

Zdroj Gizchina.com

Diskuze (11) Další článek: T-Mobile má zajímavý trumf. Když vypadne pevný internet, zdarma aktivuje neomezený mobilní

Témata článku: Motorola, , , , , , Motorola Razr (2019), Hubička, Pořizovací cena, Sklad, DOS, Skládačka, Razru, ? Displej, Displej, Výměna