Posvítili jsme si na Vivo V23, doslova. Na sluníčku mění barvy a ozáří vás dvěma blesky

  • Chvíli zlatý, chvíli zelený. S Vivo V23 se rozhodně nudit nebudete
  • Na sluníčku totiž změní barvu, s čímž se dá pěkně vyhrát
  • Influenceři budou nadšení i z duální selfie kamerky se dvěma blesky

Zlatá, stříbrná, modrá, zelená. Také před koupí telefonu váháte nad jeho barvou? Značka Vivo u modelu V23 přišla s originálním trikem, díky kterému už toto řešit nemusíte. Telefon má prémiový design s hliníkovým tělem a zády, které vrhají efektní barevné odlesky. V případě zlaté verze však zachází ještě dál, což poznáte ve chvíli kdy s telefonem přijdete na sluníčko. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vivo V23 je na první pohled pěkně zlaté, ale jakmile se dostane na sluneční světlo, začne se měnit do zelených až modrých odstínů.

Vivo V23 totiž na zádech používá fluoritové sklo, které je citlivé na UV záření. Na přímém slunečním světle tak telefon po chvíli začne měnit barvu ze zlaté na zelenou. Jak můžete vidět, pod silným UV světlem je efekt skoro okamžitý. Návrat do normálního stavu ale vždy trvá několik minut. Mezitím si ale s telefonem můžete bohatě vyhrát a zakrytím některých částí na něm vytvářet různé ornamenty.

VIVO V23 5G 12GB/256GB VIVO V23 5G 12GB/256GB
nabízí 24 obchodů za ceny od 6 479 Kč
Srovnat ceny na Živě

Stylovka pro dámy a vlogery

Telefon cílí hlavně na vlogery a influencery, kteří určitě ocení duální selfie kamerku s rozlišeními 50 a 8 Mpx. Jedna má klasický záběr, druhá je ultraširoká, takže dokážete zachytit více ze scény, což se může hodit například při skupinovém selfie. Větší zajímavostí je však to, že má má rovnou i dvě LED diody.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázkové snímky ze všech fotoaparátů
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Snímky z obou selfie kamerek

Ty se budou hodit na přísvit ve tmě, přičemž je u nich možné manuálně měnit teplotu světla podle situace od studené do teplých odstínů. Nezapomnělo se ale ani na zadní fotoaparát, ten je zde trojitý s hlavní snímačem o rozlišení 64 Mpx a cloně f/1,89. Ten pak doplní 8Mpx ultraširokáč a 2Mpx makro kamerka.

Nešetřilo se ani na výbavě. Telefon má 6,4“ AMOLED displej o FullHD+ rozlišením a obnovovací frekvenci 90 Hz. V rámci vyšší třídy potěší výkonný procesor MediaTek Dimensity 920 doplněný o 12 GB RAM a 256GB úložiště pro data. Výdrž zajistí akumulátor o kapacitě 4200 mAh s podporou rychlého 44W dobíjení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prostředí FunTouch OS na Androidu 12

Celkově jde o zajímavou stylovku s originálními prvky, která zaujme hlavně dámy nebo fanoušky netradičního designu. Telefon u nás přichází do prodeje již od 25. března za cenu 11 999 Kč, a to jak v testované zlaté, měnící barvy na sluníčku, tak konzervativnější černé, která se na světle pěkně barevně leskne. Kdo telefon objedná do 18. dubna dostane k telefonu zdarma i bezdrátová sluchátka vivo TWS 2e Moonlight White v hodnotě 1499 Kč.

Vivo V23 5G
rozměry a hmotnost: 157 × 72 × 7,6 mm, 181 g
displej: 6,4", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 400, 409 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 256 GB, RAM: 12 GB, baterie: 4 200 mAh
procesor: Mediatek Dimensity 920 (8× Cortex-A78, 3 GHz, 6nm)
operační systém: Google Android 12
fotoaparát: 64MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
69 %
vybavenost
cena: 7 490 Kč

Diskuze (11) Další článek: Nejvíc chytrých hodinek v Česku prodá Huawei. Vyrostl Amazfit a překvapil Garmin

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , , , Vivo V23 5G, Moon White, Influencer, Kamerka, Teplý, Telefon, Sluníčko, Blesk, Barva, Sluneční světlo, MediaTek Dimensity,