Potvrzeno: O2 nebude prodávat iPhone 4S, nedohodl se s Applem

Aktualizace (18:00): krátce po šesté hodině večerní potvrdil naše informace i samotný operátor. Níže přikládám tiskovou zprávu:

V návaznosti na doposud neúspěšná jednání se společností Apple Telefónica Czech Republic nezařadí do své nabídky mobilních telefonů telefon Apple iPhone 4S. Dále Telefónica neprodlouží smlouvu o dodávkách produktů iPhone od společnosti Apple, a proto dojde k doprodeji současného modelu Apple iPhone 4. Důvodem těchto kroků jsou nevýhodné obchodní podmínky požadované společností Apple, které Telefónica nemůže akceptovat z důvodu potenciálního negativního dopadu na cenovou politiku telefonů jiných výrobců.

Chceme našim zákazníkům nabídnout kvalitní portfolio mobilních telefonů za nejlepší možnou cenu. Apple však požaduje takové podmínky smlouvy o prodeji telefonů iPhone, že nejsme schopni tomuto cíli dostát. Nadále jsme nicméně otevření spolupráci s firmou Apple na stávajících i budoucích projektech za podmínky, že se dohodneme na oboustranně přijatelném obchodním modelu“, říká Jiří Dvorjančanský, marketingový ředitel společnosti Telefónica.

Přestože k dohodě nedošlo, všichni stávající i noví uživatelé telefonů Apple iPhone v síti O2 budou mít nadále stejnou zákaznickou podporu jako doposud.


Z neoficiálních, ale důvěryhodných zdrojů jsme se dozvěděli, že O2 nebude v České republice vůbec prodávat Apple iPhone 4S. Ani samostatně, ani jako dotovaný přístroj. Operátor se podle našich informací nedohodl se společností Apple. Ta si kladla takové požadavky ohledně ceny a množství, které dodá, že je O2 nebyl ochotný akceptovat.

Tato informace zatím není oficiální. Datum zahájení prodeje iPhonu 4S se ale blíží, takže očekáváme, že už brzy bude jasno.

Ceny iPhonu 4S oznámil zatím jen Vodafone a příliš se jimi nepochlapil. Základní cena telefonu je u něj téměř o dva tisíce korun vyšší, než za kolik iPhone 4S prodává ve svém českém internetovém obchodě přímo Apple.

Diskuze (156) Další článek: Nokia: vstup do Windows Phone se povedl [komentář]

Témata článku: Apple, , , , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4, Apple iPhone 4 16GB, Apple iPhone 4 32GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Apple iPhone 7, Pro +, Pot, Budoucí projekt, APP, #Apple,