Pozor na zloděje, neukazujte ani držák

V přednáškách Canalys Navigation Fora, které se konalo začátkem týdne, několikrát přišla řeč na zájem zlodějů o přenosné navigační systémy. 

Navigaci na viditelném místě v zaparkovaném autě by samozřejmě nechal jenom blázen. Ale lecos řekne i samotný držák připevněný na skle: přinejmenším dává zloději větší šanci, že by ve schránce na palubní desce mohl najít něco zajímavého. Pokud uvidí třeba typický držák TomTomu Go 910, může jít celkem na jistotu, protože tuto a další masivní přenosné navigace s sebou pravidelně nosí málokdo. Držáky navigací jsou celkově snadno rozeznatelné, zkušené oko hned ví, jakou značku a často i model v autě řidič vozí.

V každém případě se doporučuje, aby uživatelé navigací před odchodem od auta uklízeli i držák. Stačí, když nebude vidět – aby nelákal. Ani v tomto případě ale není všechno zachráněno. Zloději může hodně napovědět i otisk přísavky na čelním skle. Už samozřejmě nemá jistotu, jestli držák není připraven pro mobilní telefon nebo kapesní počítač. Šance na „úspěch“ je ale stále vyšší, než u automobilu bez žádné indicie.

Uklízíte držák navigace pokaždé, když jdete od auta pryč?

Diskuze (10) Další článek: Google Earth: nová verze s animovanými trasami (ukázky)

Témata článku: Držák, Zloděj, Pozor, Zlo