Přechodné tříměsíční období jako vítaný bonus. Google certifikoval Honor 20 Pro

Honor 20 Pro byl již v době svého květnového představení prvním smartphonem, který neprošel sítem a nedostal Android certifikaci. Byl tak prvním obětním beránkem americké administrativy, která zakázala čínským výrobcům odebírat americký software, součástky a komponenty. Mimo Huawei se sankce dotkly i jeho dceřiné společnosti Honor, která si představení svých aktuálních topmodelů načasovala na velmi nevhodné období.

A zatímco Honor 20 certifikaci stihl k 1. červnu, Honor 20 Pro už nikoliv. Americká administrativa však Huawei a Honoru poskytla tříměsíční přechodné období, které bohatě stačilo k dokončení certifikace Honoru 20 Pro. Ten je tak nově mezi certifikovanými zařízeními pro využívání služeb Google Play, takže nic nebrání tomu, aby se brzy dostal i na evropské trhy.

Certifikace byla udělena pro označení Honor 20 Pro i pro alternativní název Nova 5T Pro. Je tedy pravděpodobné, že se smartphone na některých trzích bude prodávat i pod jiným označením. Ostatně, označení Nova by mohlo být další podznačkou od Huawei.

Datum zahájení prodejů Honoru 20 Pro v ČR zatím neznáme, již při oznámení se u telefonu skloňovala částka 599 EUR (cca 15 300 Kč). Méně vybavený Honor 20 půjde v čechách na trh v průběhu léta. Stát má podobně jako jinde v Evropě, tj. 499 EUR. Po přepočtu se tak dostáváme na necelých 13 tisíc Kč.

Náš první pohled na Honor 20 Pro:

Zdroj GSMarena

Diskuze (1) Další článek: Ministerstva nenašla zvýšenou hrozbu ze strany Huawei, firmu nechávají v tendrech

Témata článku: Honor, , , , , , , , , Honor 20, Honor 20 Pro, Česká republika, Pře, Evropa, Americká administrativa, Tříměsíční období, Certifikace, Označení, Čechy, Pro +, Jak, Období,