Přechodové tarify: levná cesta z předplacenky na paušál

Nedávno jsme vám přinesli článek s podrobným srovnáním předplacených služeb v Česku a nyní vám poradíme, jaký tarif zvolit, pokud vás již neustálé dobíjení kreditu přestalo bavit. Přečtěte si krátké srovnání přechodových tarifů.
Zdá se vám volání u předplacených služeb drahé? Cena SMS vám již také nevyhovuje? Chtěli byste vyzkoušet paušální služby? Pokud ano, tak pro vás máme srovnání přechodových tarifů všech tří českých operátorů s jejich předplacenými službami. Co to vlastně přechodový tarif je? Je to tarif s nejnižším měsíčním paušálem a většinou ho lze aktivovat pouze tehdy, pokud jste předtím využívali předplacených služeb daného operátora.

Eurotel: tři, dva, jedna, Go na Start

Nejprve se zaměříme na tarif Eurotel Start. Tento tarif si mohou aktivovat všichni Go zákazníci, kteří mají svou Go SIM kartu aktivní alespoň po dobu šesti měsíců. Tarif nabízí příjemnou cenu pro volání do vlastní sítě po celý den a má oproti konkurenci nejnižší paušál.

Eurotel Start
měsíční paušál

47,60 Kč

volání do vlastní sítě za min.

5,36 Kč

volání do ostatních sítí za min.

7,14 Kč

hlasová schránka za min.

2,38 Kč

SMS do všech sítí

1,19 Kč

Eurotel Start není oproti Go až tak výhodný. Srovnáme-li jej s tarifem Special Go nebo Eurotel Fajn, zjistíme, že u těchto dvou tarifů lze volat po celý den za 5,50 Kč. Stejně tak se tarif nevyplatí, pokud za měsíc provoláte více jak 400 Kč. Poté je lepší zvolit Go Mix, který v tomto případě vyjde opravdu o hodně levněji. S ním můžete volat do vlastní sítě po celý den jen za 3,60 Kč a do ostatních sítí za 6,80 Kč. Tarif Eurotel Start je tedy vhodný hlavně pro náruživé psavce SMS zpráv. Jedna zpráva totiž stojí jen 1,19 Kč a tato cena nemá u předplacených služeb společnosti Eurotel konkurenci. Z pohledu volání již tak výhodný není, předplacenky nabízí ceny jen nepatrně vyšší.

T-Mobile: s Twist Extra ušetříte více

Teď se podíváme na tarif T-Mobile T1, který za měsíční paušál 58,31 Kč nabídne zvýhodněné volání do vlastní sítě po celý den. Na tento tarif můžete přejít, pokud jste majitelem Twist karty po dobu alespoň tří měsíců.

T-Mobile T1
měsíční paušál

58,31 Kč

volání do vlastní sítě za min.

4,64 Kč

volání do ostatních sítí za min.

7,02 Kč

hlasová schránka za min.

1,19 Kč

SMS do všech sítí

1,19 Kč

Pokud toužíte po výhodném volání a nevadí vám dobíjení kreditu, pak je jasnou volbou předplacený tarif Twist Extra, který za 69 Kč měsíčně nabízí volání do vlastní sítě a na pevnou linku ve špičce za 4,50 Kč za minutu a mimo špičku dokonce za tři koruny. Volání do ostatních sítí stojí 6,50 Kč po celý den, a tak oproti tarifu T-Mobile T1 zaplatíte více jen za SMS zprávu. Poslání jedné esemesky vyjde na dvě koruny. V rámci služby T-Mobile Nej si navíc můžete zvolit jedno telefonní číslo, na které budete po celý den volat výhodněji. Až na desetikorunový rozdíl v ceně paušálu se tedy není nad čím rozmýšlet. Twist Extra vyjde opravdu výhodněji.

Vodafone: rozjeďte to naplno

Vodafone je jediným operátorem, jehož přechodový tarif si můžete aktivovat i bez předchozího využívání jeho předplacených služeb. Tím pádem si ho může aktivovat kdokoliv a kdykoliv.

Vodafone Rozjezd naplno
měsíční paušál 59,50 Kč
volání do všech sítí za min. 5,95 Kč
hlasová schránka za min. 0,00 Kč
SMS do všech sítí 1,19 Kč

Pokud chcete začít s paušálem s nízkou měsíční sazbou a slušnými cenami za volání a nesplňujete podmínky Eurotelu a T-Mobilu, není nad čím váhat. Vodafone vychází v tomto směru nejlépe. Nabízí volání po celý den za stejnou cenu a jedna SMS vás přijde jen na 1,19 Kč. Pokud ale voláte převážně do sítě Vodafone a do ostatních sítí téměř vůbec, raději zvolte předplacenou službu Vodafone karta, která nabízí volání do vlastní sítě po celý den za podstatně nižší cenu - 3,57 Kč za minutu.

Celkové srovnání

Tarif s nejnižším paušálem, ale naopak nejdražším voláním je Eurotel Start. T-Mobile si konkuruje sám sobě a to tarify T1 a Twist Extra. Pokud tedy uvažujete o změně operátora a chcete levný paušální tarif bez nějakého čekání, zvolte Twist Extra. Jde stále jen o předplacenku, je ovšem výhodná. Neustálého dobíjení kreditu se sice nezbavíte, nižší ceny za volání vám to ale vynahradí. Tarif Vodafonu je unikátní v tom, že není omezen jen pro předchozí uživatele předplacených karet. Jestliže se tedy teď rozhodnete, že ho chcete mít, může být ihned váš. Neupřednostňuje sice volání do vlastní sítě, ale nabídne vám příjemnou cenu za volání do všech sítí po celý den.

Diskuze (18) Další článek: Nokia E61: to se povedlo, pánové (test)

Témata článku: , , , , , , , Paus, Cesta, Přechod, Tarif, Celkové srovnání, Levný paušál, Pře, Eurotel Start,