Nové iVysílání je kromě Androidu už i na iOS. Hezčí a přehlednější, ale některé užitečné funkce zmizely

V oblasti mobilních aplikací Česká televize nebyla silná. Její iVysílání bylo funkčně chudé a i vizuálně se nacházelo dekádu za aktuálními standardy. Službu bylo nutné od základů předělat a s tím souvisí rozjíždění nové verze na etapy s tím, že poslední práce skončí až na konci roku 2022.

Jako první se koncem minulého roku dostalo na web. Konečně se nám však zaktualizoval už i klient pro Android (Google Play). Jestli jste nové iVysílání viděli na webu, tak vás podoba mobilní aplikace nepřekvapí. Práce s uživatelskými účty má teprve přijít, možnosti nastavení a přizpůsobení jsou zatím velice střídmé.

Oživeno v neděli 27. března: Nová verze iVysílání je už dostupná i pro iPady a iPhony (App Store).

Zřejmě největší změnu představuje hlavní obrazovka s výběrem pořadů. Abecední seznam pořadů zmizel, zato je zvýrazněné, jaký pořad zrovna běží. Jedním klepnutím se při procházení televizního programu přepnete do sekce pořadu.

Přímo v přehrávači nepřeskočíte na další kapitolu pořadu, učiníte tak z nabídky pod videem. Přehrávač ani nereaguje na běžná gesta na dotekovém displeji, kdy např. YouTube při poklepání video posune o kousek dopředu, případně dozadu. V přehrávači od ČT ani manuálně nezvolíte kvalitu videa a oproti předchozí verzi iVysílání se i ztratilo přehrávání pouze audia.

Kvalitu obrazu nastavuje aplikace automaticky s tím, že globálně určíte vrchní limit, tj. buď 1080p, nebo 576p. Komfort používání přehrávače iVysílání tak na první ohledání dramaticky nevzrostl, s ohledem na chybějící možnosti dokonce klesl.

Zdroje: iVysílání České televize / Android

Diskuze (24) Další článek: Evropská premiéra ve velkém stylu. OnePlus 10 Pro odletěl z Německa do stratosféry

Témata článku: , , , , Televizní program, Pořad, F +, Česká televize, Užitečná funkce, Přizpůsobení, Přehrávač, IVysílání,