Přehled nového freewaru pro Windows Mobile

Dnes budeme myslet na individualitu, bezpečně uchovaná data, editaci webových stránek a samozřejmě i na zábavu.

Theme Generator CE 1.8

Nástrojů na vytváření grafických témat pro PocketPC existuje celá řada. Pokud se ale rozhodneme některý z editorů vyzkoušet, většinou za něj musíme zaplatit. Theme Generator vás však nebude stát ani korunu, jelikož patří do kategorie freeware. Svými funkcemi přesto nikterak nezaostává za konkurencí.

Samotné vytvoření nového grafického stylu je velice jednoduché a zvládnete jej v několika krocích. Nejprve je potřeba nadefinovat, pro jaké rozlišení budete téma vytvářet. Theme Generator podporuje QVGA, VGA i Square rozlišení, na své si tak přijde opravdu každý. Dále si můžete nastavit obrázek, který se použije na pozadí Today obrazovky. Pokud vyberete příliš velký obrázek, program vám automaticky umožní vyříznout jen tu část, kterou potřebujete. V dalším kroku následuje konfigurace barev pro různé systémové nabídky. Pro pokročilé uživatele jsou k dispozici ještě různé další možnosti, pomocí kterých lze témata vylepšit.

01.gif 02.gif
Základní obrazovka programu, nastavení pozadí

Theme Generator je mocný nástroj, který nabízí široké možnosti nastavení a příjemné uživatelské rozhraní. Pokud chcete své PocketPC odlišit od ostatních, s programem Theme Generatore máte skvělou příležitost.

Výrobce: CodePPC
Cena: zdarma
Kompatibilita: Windows 2000, XP, Vista
Download: Verze 1.8 pro PC


KeePass

Několikrát jsme v našich přehledech psali o aplikacích pro bezpečné uložení hesel a dalších důležitých informací. Ani jeden z nich ale nebyl freeware. KeePass je program, který je už delší dobu dostupný pro majitele klasických PC a nyní přichází také ve verzi pro PocketPC a Smartphone zařízení. To vše navíc zcela zdarma.

Do programu si můžete ukládat PINy, čísla účtů, hesla, údaje pro přihlášení na FTP a spousty dalších informací, a nemusíte se bát, že by se dostaly do nepovolaných rukou. KeePass citlivá data pohlídá. Veškeré údaje se ukládají do interní databáze programu, která je šifrována algoritmy AES a Twofish. V případě potřeby přijde vhod funkce export, díky které budou vaše data uložena do klasického textového dokumentu.

03.gif 04.gif
Seznam hesel a nabídek, import šifrované databáze

Výrobce: Dominik Reichl
Cena:
zdarma (opensource)
Kompatibilita: PocketPC a Smartphone s Windows Mobile 2003/SE, 5.0
Download: Verze pro PocketPC / Smartphone


GasUpLogger

Tato aplikace je určena zejména pro řidiče, kteří chtějí mít neustálý přehled o stavu paliva a aktuální spotřebě vašeho automobilu. I když je program v angličtině, je jeho konfigurace velice jednoduchá. Zaznamenaná data je možné exportovat do CSV souboru, navíc si pro každé vaše vozidlo můžete vést vlastní složku. Program je freeware a spustíte jej na PocketPC s Windows Mobile 2002, 2003/SE a 5.0.

05.gif
Aktuální údaje o spotřebě a ujeté vzdálenosti

Výrobce: Holly
Cena:
zdarma
Kompatibilita: PocketPC s Windows Mobile 2002, 2003/SE, 5.0
Download: Verze pro PocketPC


TodayWarrior

Výhodou operačního systému Windows Mobile je možnost přizpůsobit si Today obrazovku podle vlastních potřeb. Její funkce je možné rozšiřovat pomocí nejrůznějších pluginů, a jeden z nich si dnes představíme. TodayWarrior je utilita, která vám na obrazovce mnoho místa nezabere, ale přesto dokáže zobrazit spoustu užitečných informací.

Nabídka pluginu je rozdělena do dvou řádků; v prvním se zobrazují informace o baterii, volné paměti a nechybí ani jednoduchý regulátor podsvícení displeje. Druhý řádek vám přijde vhod zejména pokud používáte Wi-Fi. Při aktivním připojení se budou zobrazovat informace o aktuální rychlosti přenosu a kvalitě signálu. Program vás také bude informovat, pokud se připojíte do sítě využívající ochranu WEP. TodayWarrior podporuje QVGA i VGA displeje a díky rozsáhlým možnostem nastavení si plugin přizpůsobíte přesně podle vašich potřeb.

06.gif
TodayWarrior zabere na displeji opravdu málo místa

Výrobce: Beemer
Cena:
zdarma
Kompatibilita: PocketPC s Windows Mobile 2002, 2003/SE, 5.0
Download: Verze pro PocketPC


PocketHTML.Net

Pokud potřebujete jednoduchý editor webových stránek, neměl by vám uniknout program PocketHTML, který pro základní úpravy a editaci html souborů zcela dostačuje. V nabídce programu naleznete několik desítek základních tagů, které můžete při tvorbě stránek použít. Aktuální stav stránky si můžete nechat zobrazit přímo v Internet Exploreru vašeho PocketPC.

Program je freeware a k jeho spuštění je potřeba mít nainstalované rozhraní .NET Compact Framework 1.0.

07.gif 08.gif
Náhled na hotovou stránku, editace zdrojového kódu

Výrobce: Mark Erikson
Cena:
zdarma
Kompatibilita: PocketPC s Windows Mobile 2002, 2003/SE, 5.0
Download: Verze pro PocketPC, rozhraní .NET Compact Framework 1.0 SP3


Xplodus!

Xplodus je akční hra ve stylu legendárního Atomic Bombermana, která nabízí velice pěknou grafiku a především chytlavou hratelnost. Díky upravenému ovládání můžete vašeho hrdinu jednoduše ovládat stylusem. Ve více než 100 rozmanitých levelech zasazených do různých prostředí, na vás bude čekat přes 15 druhů nepřátel, kteří se vás budou snažit zneškodnit.

09.gif 10.gif

Xplodus spustíte na všech PocketPC s Windows Mobile 2003/SE a 5.0, za hru nemusíte utrácet ani korunu, jelikož je distribuována jako freeware.

11.gif 12.gif

Výrobce: PalmStorm
Cena:
zdarma
Kompatibilita: PocketPC s Windows Mobile 2003/SE a 5.0
Download: Verze pro PocketPC

Diskuze (4) Další článek: Nové číslo časopisu Mobility 1/07 v prodeji!

Témata článku: , , , Velký obrázek, Wind, Pro +, Free, Free +, MOBI, Nov, Druhý řádek, Interní databáze, Přehled, Windows Mobile, TwoFish, Pře, Aktivní připojení, Bomber, F +, Akční hra, Win, Mobil, Bezpečné uložení, Windows!