Přehled služeb nabízející loga a melodie

Chcete si změnit logo na své Nokii, Ericssonu, Alcatelu či Siemensu? Nudí vás melodie vytvořené výrobcem? V dnešním přehledu se podíváme na nejznámější české služby zasílající loga a melodie nejen pro Nokie.

Ani po několika letech nedokážu říct, proč je něco tak nicotného jako obrázek na displeji mobilu tak ohromně oblíbené. Mnoho uživatelů mobilních telefonů chce a má Nokie jen pro to, že umí loga. Význam obrázků na displeji pochopili i ostatní výrobci a samozřejmě se přidali, ovšem v tomto ohledu nemůže Nokii prvenství nikdo uzmout. O tom vypovídá i skutečnost, že jsou loga v nabídkách služeb určeny v první řadě pro Nokie, až pak možná pro Ericssony, Siemense, Alcately...

Odlišná situace je u vyzvánění. Tu si může každý – podle předlohy – opsat přímo do skladatele. Proto jsou stránky s melodiemi dostupné a rozumný uživatel by za ně platit neměl. V druhé části nabízíme několik odkazů na stránky s melodiemi.

Nabit

http://www.nabit.cz/

Nabit je bez debaty nejslavnější službou pro zasílání log na mobilní telefony Nokia. Z počátku byla služba zdarma, nyní se za jedno logo platí 500Q (5Kč) – jiná platba bohužel možná není. Nyní však nabízí Nabit jedno logo zdarma, ovšem za registraci vašeho emailu k reklamním účelům

(o logu zdarma jsme vás již informovali)

Gonzo

http://www.gonzo.cz/

Gonzo nabízí k zaslání několik stovek log pro mobilní telefony Nokia. Před odesláním musíte zadat kód, který obdržíte zavoláním z pevné linky na číslo zpoplatněné sazbou 38kč/min. Tvůrci se zavazují, že hovor nebude delší než jednu minutu. Tento způsob je jednoduchý, ale cena za jedno logo je opravdu vysoká.

Server obsahuje i velké množství vyzváněcích melodií pro mobilní telefony Alcatel, Siemens, Nokia a Ericsson. Melodie jsou v klasickém znakovém zadání, jejich opsání je tedy záležitostí několika okamžiků. I přesto Gonzo nabízí jejich zaslání – za stejný poplatek jako u loga samozřejmě. Ale proč platit, když nemusíme?

SMS Logo

http://logo.sms.cz/

I nejznámější česká webová brána SMS.cz nabízí několik desítek log k zaslání. Loga jsou určena pro mobilní telefony více značek, SMS.cz však zaručuje korektní dodání opět jen na telefony Nokia. Ke stažení jsou loga operátora, logo skupiny i obrázek do textové zprávy. Platba za logo může proběhnout dvěma způsoby. Buď zavoláním z pevné linky na speciální číslo, kde zadáte kód vybraného loga, a to je vám následně zasláno. Druhý způsob je opět platba „qvéčky“, jedno logo stojí 500Q, tedy pět korun.

Služba nabízí i zasílání melodií, platba může proběhnout opět oběma výše zmíněnými způsoby. Jedna melodie stojí buď 20Kč, nebo 1000Q (tedy 10Kč). Provozovatel nezobrazuje melodie ve znakovém zápisu, takže ji není možné zdarma opsat.

Mobilista

http://nokia.supersms.cz/loga/
http://melodie.mobilista.cz/

I zde je k zaslání několik stovek log pro Nokii. Platba za logo se provádí zavoláním na speciální číslo s tarifikací 38Kč/min, provozovatel se zaručuje, že hovor nebude delší, než jednu minutu. Zavoláním obdržíte speciální číslo, které musíte zadat při odesílání loga. Cena za jedno logo je oproti konkurenci vcelku velká.

Mobilista nabízí i zasílání melodií, opět však jen na mobilní telefony Nokia. Způsob úhrady i cena jsou stejné jako u loga – tedy dost vysoké.

SMS-Bar

http://www.sms-bar.cz/index.php?action=loga

Server nabízí velký výběr log pro mobilní telefony Nokia. Platba probíhá jen prostřednictvím virtuální měny Q, jedno logo stojí velmi slušných 170Q, tedy 1,70Kč.

SMS-Bar nabízí i zasílání melodií, jejich databáze však zatím čítá jen necelých sedm desítek. Cena za jednu melodii je stejně jako u loga 170Q, což je velmi příjemná cena.

:-) Mojelogo

http://www.mojelogo.cz/

:-) Mojelogo nabízí stovky log pro mobilní telefony Nokia. Platba probíhá ojedinělým způsobem, a to pomocí kreditů. Ty si můžete koupit ve formě kuponu v některých obchodech, zde se jeden kredit rovná jedné koruně. Druhý způsob je zavolání na „drahou“ linku. Na tu je nutno volat z pevné sítě a tarif je 60Kč/min. Za minutu obdržíte 30 kreditů (jeden kredit tedy vyjde na dvě koruny). Logo stojí pět kreditů.

Na serveru :-) Mojelogo naleznete i melodie, ovšem opět jen pro Nokii. Je jich opravdu mnoho a všechny jsou uvedeny ve znakovém zápisu. Pokud jste moc líní a obětujete pět kreditů, můžete si melodii nechat zaslat pomocí textové zprávy ve speciálním tvaru. Podrobnosti se dozvíte v nápovědě služby.

Stránky s melodiemi

@-Mobiles

http://www.a-mobiles.wz.cz/czmelodie.php

@-Mobiles podporuje snad nejvíc značek mobilních telefonů: Sony, Siemens, Panasonic, Philips, Nokia, Ericsson, Alcatel a Motorola.

Tones

http://tones.d2.cz/

Jak už název napovídá, stránka se zaměřuje spíše na melodie, kterých se v databázi nalézá více jak dva tisíce. Jsou určeny pro mobilní telefony Nokia, Ericsson, Alcatel a Siemens. Všechny melodie jsou zapsány v písemném formátu a není možné je na mobilní telefon zaslat.

Melody Web

http://melodie.virt.cz/

Na stránkách naleznete mnoho a mnoho vyzváněcích melodií pro mobilní telefony Ericsson, Nokia, Alcatel a Siemens.

Níže uvedené odkazy vedou na stránky s melodiemi v písemném zápisu.

Nokia

http://sweb.cz/1hannes/Mobily/melody1.html
http://home.tiscali.cz/cb190600/

Alcatel

http://www.volny.cz/jirikajinek/alcatelcz.htm
http://freeringtones.szm.com/alcatel.htm

Ericsson

http://www.volny.cz/jirikajinek/ericssoncz.htm
http://freeringtones.szm.com/ericsson.htm
http://www.igames.cz/clanek.php3?clanek=785&rubrika=9
http://www.igames.cz/clanek.php3?clanek=807&rubrika=9
http://www.igames.cz/clanek.php3?clanek=832&rubrika=9
http://www.igames.cz/clanek.php3?clanek=889&rubrika=9
http://www.igames.cz/clanek.php3?clanek=953&rubrika=9

Siemens

http://freeringtones.szm.com/siemens.htm
http://mt-siemens.server4you.cz/
http://www.abe.wz.cz/siemens/indexx.htm

Sony

http://freeringtones.szm.com/sony.htm

Takových služeb jsou spousty

Dnešní přehled nebyl vyčerpávající a jistě se najde mnoho a mnoho dalších stránek s melodiemi a logy (můžete se podívat třeba zde http://www.caramba.cz/page.php?PgID=99). Po logách na mobilní telefony je stále velká poptávka, která ještě poroste se zvyšující se penetrací mobilů. To samé platí i o melodiích, každý si jistě najde tu svou oblíbenou, vždyť na výběr jich máme tisíce.

Jestli znáte nějaké stránky s levnými logy a melodiemi, podělte se s dalšími čtenáři MobilMánie v našem diskusním fóru.

Diskuze (42) Další článek: Eurotel daroval 3,5 milionu korun dětem

Témata článku: , Melodie, Log, Pře, Přehled, Velká poptávka, Webová brána