Prestigio MultiPhone 4500 Duo: nejvyšší z rodu [recenze]

Nástupce populárního dualSIMu od Prestigia doputoval do naší redakce. Jaký je MultiPhone 4500 Duo, stojí za to uvažovat o koupi?
Kapitoly článku

Výdrž a výkon

Podprůměrná (1 850 mAh) baterie, velký displej a nenažraný operační systém – to jsou atributy, které budou rozhodovat o tom, jak dlouho vydržíte na příjmu. V případě, že telefon budete ždímat z kůže, tak se vám odvděčí výdrží v řádu hodin. Když budete trochu střídmější, tak se dostanete na několik málo dní a když si odpustíte všechny moderní kratochvíle (hry, připojení k internetu, atp.), tak bude výsledek ještě lepší.

Prestigio není kupodivu co do výkonu žádným ořezávátkem. Ano, na nejnovější špičkové smartphony samozřejmě nestačí, nicméně poměrně velký vítr dokáže udělat v zaběhnuté střední linii telefonů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ani v oblasti výkonu Prestigio příliš nezaostávalo

Testovali jsme se standardní sadou benchmarků a výsledky nás velmi mile překvapily.

Závěr

Prestigio MultiPhone 4500 Duo je zajímavý moderní dualSIM, který za nevelkou cenu nabídne poměrně hodně muziky. Jedná se co do designové stránky o povedený kousek, který i přes to, že je celý z plastu, zpracováním přesvědčí. Rozměry se jedná o větší telefon, takže uživatelé s menšíma rukama s ním mohou mít problémy.

Telefon je dostatečně svižný pro běžnou práci, problémem pro něj nejsou ani středně náročné hry. Oproti svému předchůdci nabízí řadu více či méně podstatných vylepšení, nicméně co do vytýkané prapodivné lokalizaci se prozatím nic nezměnilo.

Klepněte pro větší obrázek

Mezi devizy telefonu patří hlavně nízká cena, resp. výhodný poměr cena/výkon, dobrý fotoaparát a kvalitní displej. Velkým plusem je také samozřejmě podpora dvou SIM karet. Na druhou stranu ale telefonu lze vytknout kupříkladu podprůměrnou baterii, nebo nekvalitní hlasitý reproduktor.

V současné době lze MultiPhone 4500 Duo sehnat za cenu startující pod hranicí 5 000 Kč. Podle mého názoru cena plně odpovídá tomu, co za ní dostanete a lze tedy telefon jednoznačně doporučit. Pakliže tedy pokukujete po něčem podobném, tak by se z vašeho hledáčku rozhodně neměl MultiPhone 4500 Duo ztratit.

Témata článku: Prestigio, , , , , Prestigio Multiphone 4300 Duo, Prestigio Multiphone 4500 Duo, Pře, Napodobenina, Dnešní povídání, Moderní smartphone, Natáčené video, Rod, Rozporuplný dojem, Slušný fotoaparát, Velký plus, Duo, Multi, Povedený kousek, Stupno, Zadní kamerka, Elegantní linie, Výhodný poměr,