Převlečte Android na iOS. Vybíráme pět launcherů, které to umí ze všech nejlépe

  • Už od počátku iOS existují snahy na okopírování vzhledu systému
  • Pomocí vlastního launcheru to jde poměrně jednoduše
  • Vybíráme pět nejpovedenějších, které připomínají systém iOS

Posedlost tím, aby prostředí Androidu vypadalo stejně jako u iPhonu, na trhu pozorujeme prakticky od dob, kdy vznikly moderní mobilní operační systémy. Obě platformy mají své klady i zápory, jenže zatímco uživatelé iPhonů se nechtějí „převlékat“ za Android (díky omezení iOS navíc nemohou, ani kdyby chtěli), opačně je cesta velmi jednoduchá.

Stačí stáhnout potřebný launcher, který jako mávnutím kouzelného proutku na váš Android dostane uživatelské rozhraní, které vypadá podobně, jako byste používali iPhone. Samozřejmě se jedná jen o iluzi, která nikdy nemůže být stejná jako originál. V tomto článku jsme vybrali pět launcherů, které se umí originálu přiblížit co nejvěrněji. Pokud jsou pro vás důležité funkce Androidu, ale vašemu oku lahodí spíše systém iOS, jste na správné adrese. Při nastavování většiny launcherů se však musíte obrnit trpělivostí, doslova za každým kliknutím se skrývá textová nebo video reklama.

Launcherů s tématikou iOS je na Google Play nepočítaně. Pokud jsme se vám netrefili do noty, můžete v komentářích pod článkem přispět i svým vlastním tipem. Na druhou stranu je životnost těchto launcherů velmi krátká, spousta z nich během roku od uvedení zmizí kvůli zmínkám Applu nebo iOS, výjimečné není ani jejich přejmenování. A i zde se můžeme domnívat, že je to kvůli názvům, na než je aplikovaná ochranná známka amerického giganta.

Launcher iOS 16

Jako volbou číslo jedna je Launcher iOS 16, který po aktivaci převede stávající prostředí Androidu na systém, který má vzhledem i animacemi hodně blízko iOS. Na plochách se vám rozestaví aplikace, které máte sdružené i v knihovně aplikací podle typu. Přímo přes launcher si můžete přidat i aplikaci, která řeší Dynamic Island, a upravit jej tak, aby ostrůvek padl přesně do vašeho displejového průstřelu (pokud na svém telefonu nějaký máte).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
iLauncher promění vzhled Androidu k nepoznání, dokonce si i blíže upravíte Dynamic Island. Nevýhodou je velké množství reklam v jeho nastavení

Součástí launcheru je i ikonická iOS tapeta, ikony aplikací známé z iOS, vyhledávání mezi aplikacemi či podpora několika iOS widgetů. Launcher však nehovoří česky, takže při jeho nastavování budete muset vzít zavděk angličtině. Navíc jsme nedokázali spustit kopii Ovládacího centra, v úplně pravé části launcheru nefungovalo počasí a zobrazovala se reklama. Ta je součástí i prakticky každé podnabídky v nastavení, což může od používání launcheru odradit.

To platí i o velkém počtu systémových oprávnění, a povolení pro přístup k uživatelským datům a funkcím pro Usnadnění. Bez nich totiž launcher nefunguje tak, jak by měl. Až po potřebné aktivaci si pak zobrazíte zamykací obrazovku z iPhonu, která přepíše zamykací obrazovku Androidu. Tu musíte dokonce před zapnutím iPhone lockscreenu úplně deaktivovat.

Představení aplikace Launcher iOS 16:

Launcher samozřejmě nezmění vzhled horní notifikační lišty ani nastavení, a někteří uživatelé po jeho instalaci hlásí citelné zpomalení telefonu. Aplikaci Launcher iOS 16 s hodnocením 4.0/5 stahujte bezplatně z Google Play.

Diskuze (109) Další článek: Samsung má první OLED se čtečkou otisků po celé ploše, který navíc změří krevní tlak. A k tomu rolovačku

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , ILauncher, MÁV, Vzhled, Obrazovka, Night shift, App Store, Ovládací centrum, Nastavení, Aplikace, Island, Iluze, XOS,