Přichází třetí generace bezdrátových špuntů Beoplay E8. Vydrží hrát až 7 hodin

Dánský výrobce špičkové elektroniky Bang & Olufsen představuje třetí generaci zcela bezdrátových sluchátek Beoplay E8. Proti svému předchůdci nabídnou kompaktnější konstrukci, pyšnit mají se chlubit ještě lepším zvukovým projevem a hlavně nabídnou až 7 hodin přehrávání na jedno nabití, což je zatím u „true wireless“ sluchátek rekordní hodnota. Novinka půjde do prodeje v průběhu února, česká cenovka byla stanovena na 9 000 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Výrobce ve výčtu vylepšení upozorňuje na ještě čistší zvuk nejen při přehrávání hudby, ale i během telefonních hovorů, čehož dosáhl přidáním druhého mikrofonu na každé sluchátko – celkem jsou tedy k dispozici čtyři a mohou tak lépe odstínit okolní hluk nebo šumění větru. Vylepšena byla i funkce Transparency Mode, která slouží jako ambientní režim a propouští ruchy z okolí do sluchátka.

S ekvalizérem, ale bez ANC

Velikost sluchátek byla zredukována o 17 % a váha každé mušle nyní činí 5,8 gramu. Naštěstí to ovšem není na úkor výdrže – samotná sluchátka se mohou pochlubit výdrží 7 hodin. O další až čtyři cykly nabití se postará kožené nabíjecí pouzdro s možností bezdrátového dobíjení. Nabití sluchátek v pouzdře trvá zhruba dvě hodiny.

Klepněte pro větší obrázek

Nová konstrukce zvukové komory vylepšuje také basovou složku. Každý uživatel si může přizpůsobit podání zvuku pomocí ekvalizéru v aplikaci Beoplay App. Sluchátka podporují zvukové kodeky AAC, SBC a aptX a přes úsporný Bluetooth 5.1 se spárují s telefony s operačním systémem iOS nebo Android. Nevýhodou proti konkurenci je chybějící funkce aktivního potlačení hluku (ANC).

Váš názor Další článek: Asus ROG Phone II prošel testem DXOMARK. Nepropadl, ale na Zenfone 6 nestačí

Témata článku: , , , , , , , AAC +, Africký národní kongres, Pouzdro, Sluchátko, Olufsen, Nabití, SBC, Bang, Přehrávání, Generace, SPU, Špunt,