Prince of Persia Classic: návrat ke kořenům (Java hry)

Prožijte atmosféru původního Prince of Persia na mobilech. S Charlieho andílky zachraňte svět nebo bojujte ve válce.

Také vás stíhá fenomén Prince of Persia? Potom si nenechte ujít tu nejklasičtější z klasik – mobilní hru, která vás vrátí možná o více než deset let zpátky, kdy si zavzpomínáte na své pařanské začátky na PC. Příznivcům Charlieho andílků se dostane bojové akce v misi s podtitulem Hellfire, stratégové zase ocení bitvy na základě historických událostí ve hře Panzer Tactics 2. Pro menší hráče jsme připravili desítku miniher zabalenou do titulu s názvem The Brak Show. V závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda váš telefon vybranou hru podporuje.

Prince of Persia Classic

Od doby, kdy byla na první počítač nainstalována hra Prince of Persia, uplynulo přesně dvacet let. Za tu dobu se sice hodně změnilo, ale popularita perského prince nevyhasla. Dokládají to stále nová pokračování a mise, tentokrát se však vracíme na úplný začátek a připomeneme si atmosféru prvního dílu, včetně známých lokací, starých nepřátel i pořád stejně krásné princezny, o niž ve hře budeme bojovat. Mimo to budeme muset také osvobodit celé království, kterého se za sultánovy nepřítomnosti zmocnil zlý vezír Jaffa, ale tento příběh určitě moc dobře znáte…

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Po vzoru původní hry máte přesně hodinu čistého času na to, abyste svůj úkol splnili. V tom se hra liší do většiny dnešních bojových plošinovek, kterými můžete procházet, jak dlouho chcete, a souvisí s tím i menší odlišnost v ovládání postavy. Princ některé pohyby vykonává automaticky, například sám od sebe skáče a kontroluje okolí. U ostatních pohybů – v boji s mečem, nebo při překonávání překážek, je spíš než bezhlavé mačkání pětky důležité správné načasování. Prince of Persia Classic více než kterákoliv jiná hra otestuje mimo jiné i vaši trpělivost a preciznost. Málokterou překážku totiž překonáte hned napoprvé. A protože checkpointy nejsou ve hře osázeny zrovna zhusta, budete se často vracet a úkoly opakovat stále dokola. Konečně po delší době hra s pořádnou obtížností! Navíc výborná grafika, zajímavé úkoly a především nezapomenutelný závan nostalgie dělají z Prince of Persia Classic výbornou hru.

Prince of Persia Classic (dobrodružná):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HKKEW odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Charlie's Angels: Hellfire

„Dobré ráno Andílci! Dobré ráno Charlie!“ Touto replikou začínal každý díl akčního seriálu ze 70. let, ve kterém měly tři tajné agentky zvané Andílci (tehdy podivně oblečené a naondulované) splnit úkol zadaný jejich bossem Charliem a většinou ulevit světu od dalšího padoucha nebo mafiánského gangu. Až mnohem později získali Charlieho andílci filmovou podobu se současněji vypadajícími (což neznamená o to více koukatelnými) představitelkami Cameron Diaz, Drew Barrymore a Lucy Liu. V mobilní hře Charlie’s Angels: Hellfire naštěstí nebyly použity přímo licencované podoby hereček, a tak nemusíte své případné nesympatie při hraní příliš řesit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
 

Tři kámošky na vysokých podpatcích mají tentokrát (zcela nečekaně) opět zachránit svět. A to tak, že vysledují, dopadnou a zničí členy mafiánského gangu, který zaplavuje zemi zbraněmi a drogami. Na začátku si vyberete andílka, který je vám nejvíce sympatický (pokud máte z filmů stále jako já před očima vorvaně navlečeného do latexu, tak si nevybírejte zrzku) a můžete se pustit do boje. Hra je stylizována po vzoru klasických bojovek, kde putujete po mapě a v různých lokacích svádíte bitvy. V bednách cestou nalézáte nové a lepší zbraně a také životy. Ty se vám budou hodit, protože protivníků jsou opravdu kvanta. Hru oživuje barevná grafika, která by však mohla obsahovat více aktivních animovaných objektů. Na těch 16 levelů mlácení a kopání do všeho živého i neživého to ale bohatě stačí.

Charlie's Angels: Hellfire (akční, bojová):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HYXMX odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HYXMX odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)


Panzer Tactics 2

Největší válečný konflikt historie lidstva – druhá světová válka – se zároveň stal jedním z nejvděčnějších námětů pro filmaře, literáty, ale také tvůrce nejrůznějších her. Ani ty mobilní nejsou výjimkou, a tak přichází už druhé pokračování válečné strategie pod názvem Panzer Tactics, které na první pohled vypadá stejně jako jednička. Autoři sice slibují propracovaný tutoriál, který nováčky zaučí nenásilnou formou, nicméně stačí omrknout popis a screenshoty, a člověku je hned jasné, že nepůjde o žádnou tupou střílečku. Co můžeme očekávat? Více než 30 misí, 140 jednotek, 7 frakcí a 5 zkušenostních levelů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Ve hře představujete mladého důstojníka Axise, který vede armády Spojenců nebo Sovětů a utkává se s říšskými nepřáteli ve vedrech libyjské pouště, v ledové Murmanské tundře a na dalších lokacích podle skutečných bitev. Panzer Tactics 2 je založena na historických událostech a slibuje utkat se v kampaních s vojevůdci Rommelem, Žukovem a Montgomerym. Na pohyb vojenských jednotek má vliv i počasí a terén, zároveň se proti jedničce měla zlepšit umělá inteligence protivníka – to zní jako opravdová strategická lahůdka. Ve skutečnosti takové zázraky nečekejte, pořád se jedná „jen“ o strategii na mobilu, ale pokud vás bavila jednička, nenechte si druhé pokračování ujít.

Panzer Tactics 2 (válečná strategie):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HQNTK odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HQNTK odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

The Brak Show

Na motivy u nás ne příliš známého animovaného seriálu The Brak Show vznikla předělávka stejnojmenné mobilní hry určené hlavně pro menší hráče. Ti určitě ocení pěknou animovanou grafiku a nebudou namítat nic proti tomu, že hra neobsahuje žádný základní příběh, ale skládá se pouze z několika miniher. Spíše než k seriálové předloze má The Brak Show blíže k sérii The Sims. Základem všeho jsou totiž vztahy. Namísto toho, abyste se váleli po podlaze smíchy jako při sledování televize, budete řešit dramata sociálních vztahů, prostě a jednoduše klasické „má mě ráda, nemá mě ráda“.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek   
 

Každá minihra slouží k nějakému skrytému účelu: má někoho buďto potěšit nebo mu nějak pomoci. Takže ať už budete jíst šunku na čas nebo lovit ryby, pokaždé si tím pouze zvedáte svou společenskou prestiž. Odpadá tím ovšem hlavní přednost všech meziher. Vy se na ně netěšíte, protože už předem víte, co se po nich stane. Přijde další krátká hříčka a po ní další a další… Příběh, ať už by díky seriálu mohl být jakkoliv zajímavý, prakticky chybí. Pokud ale nehledáte žádný herní zápřah a chcete se pouze krátce odreagovat, není nač si stěžovat. Hra je jednoduchá, takže ji všichni pochopí, často se v ní střídají činnosti a hlavně to celé příjemně vypadá a snadno se hraje. Ovládání hry ocení i ti starší.

The Brak Show (minihry):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HTWNL odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HTWNL odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)


Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

  • pro CZ: STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)
  • pre SK: STAHNU[mezera]KOD na číslo 7036 (cena za SMS je 2,40 Sk)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).


Tip

Chcete být informováni o mobilních technologiích? Jak si nastavit informační newsletter čtěte zde.

Váš názor Další článek: Windows Mobile: Freeware, který zaujal (18)

Témata článku: , , , Kořen, Historie lidstva, Angels, Romm, Nainstalovaná hra, Class, Úplný začátek, Padouch, Představitelka, Ovládání hry, Bedna, Minihra, Návrat