Připravovaný Huawei P40 Pro uniká na dalších fotkách. Představit se má až za čtvrt roku

Uvedení nových vlajkových smartphonů řady Huawei P40 je ještě poměrně daleko, přesto se na veřejnost začínají čím dál častěji dostávat fotografie, které mají podobu nových zařízení odhalovat. Známý „špionský“ twitterový účet @OnLeaks ve spolupráci s portálem 91mobiles.com zveřejnil první rendery, z nichž je patrná celková podoba očekávaného smartphonu.

Proti letošní generaci P30 dojde k mírné obměně designu patrné zejména na zadní straně. P40 přinesou výraznější modul zadního fotoaparátu, kde budou objektivy další senzory seskupeny do dvou sloupců. Změnou bude také „vodopádový“ displej, který Huawei poprvé použilo u modelu Mate 30 Pro. Okraj panelu je zakřivený na hranu telefonu, jeho přetékání by ale nemuselo být tak výrazné jako u zmiňovaného Matu.

Specifikace zařízení jsou zatím ve fázi spekulací, očekávat ale téměř s jistotou můžeme procesor Kirin 990 (5G), nejméně 128 GB paměti, čtyř- nebo pětičočkový fotoaparát Leica a grafenovou baterii s vysokou kapacitou až 5 500 mAh. Richard Yu v rozhovoru pro portál Frandroid.com potvrdil, že novinka poběží na Androidu 10 s nadstavbou EMUI 10, nicméně služby Google za stávající situace nebudou obsaženy. Místo nich se bude snažit Huawei připravit vlastní alternativy. Řada Huawei P40 má být představena koncem března 2020 v Paříži.

Diskuze (2) Další článek: Antutu: Nový Snapdragon 865 je nejvýkonnější. Porazil vlajkový Kirin i Mediatek

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Huawei P40 Pro, Čtvrt roku, Fotka, F +, Paříž, Portál, Mat, OnLeaks, Pro +,