Připravte se: sedm nových Nokií již za týden

Během příštího týdne představí Nokia několik nových modelů. Mezi novinkami zaujmou zejména telefony nejnižší kategorie, pár vylepšených kousků s označením "i", ale také přímý konkurent Sony Ericssonu T610.

Již tak bohaté portfólio finské značky se brzy rozroste o další mobilní přírůstky. Podle informací z ruského webu Mobile-Review.com dojde příští středu k prezentaci nových telefonů značky Nokia. Místem konání prezentace bude Moskva. Centru ruské metropole se tak dostane již po druhé pozornosti ze strany významného výrobce mobilních telefonů. Vzpomeňme nedávné představení trojice nových mobilů značky Siemens konané rovněž v Moskvě. Důvod je zřejmý – ruský trh je výhledově velmi perspektivní a výrobci si toho jsou vědomi.

Je více než pravděpodobné, že některé nové modely se objeví i na berlínském veletrhu IFA, který se uskuteční na přelomu srpna a září. Co však můžete v Moskvě očekávat?

  • Jistým tahákem bude nejméně vybavený model pod značkou Nokia, jenž ponese označení Nokia 1100. Velmi jednoduchý telefon, který nebude funkcemi konkurovat ani Nokii 2100, by měl nahradit dosluhující model Nokia 3310. Jeho cena bude přiměřená nabídce funkcí – a to asi 100 dolarů, tedy něco okolo 3 tisíc korun.
  • Překvapením bude model s označením Nokia 3200, který nenahradí předchozí trojkovou řadu, ale bude mít vyšší ambice. Mělo by se jednat o levnější variantu modelu Nokia 7250. Očekávat lze svěží mladý design a také integrovaný foťáček.
  • Další dvě novinky se ponesou v duchu inovace – mírnou obměnou projdou modely 6100 a 6800 – novinky se budou odlišovat malým „i“ v názvu – tedy Nokia 6100i a 6800i.
  • Kategorii luxusních telefonů provětrá nový model, který by měl nahradit titanovou Nokii 8910i. Označení této novinky není zatím známo.
  • Nejvybavenější novinkou bude neznámý model, který bude schopný pracovat v sítích UMTS.
  • Poslední a nejzajímavější novinkou bude připravovaný konkurent oblíbeného modelu Sony Ericsson T610.  Označení ani parametry zatím nejsou známy. Budeme si muset počkat do příští středy – 27. srpna, kdy v Moskvě proběhne oficiální představení novinek. Sledujte Mobilmanii, budeme vás opět s předstihem informovat.

Poznámka: obrázky použité v článku jsou pouze ilustrační

Diskuze (45) Další článek: Eurotel Duet: Go + tarif = levnější volání

Témata článku: Nokia, Nokia 1100, Nokia 3200, Nokia 3310, Nokia 7250, Sony Ericsson T610, Týden, Moskva, Sed, Nov, Neznámý model